• Smitshoek MO13-1 Verslaat Rotterdam United MO13-1

  • Zaterdagochtend Smitshoek: De velden kleuren wit van de lichte nachtvorst maar de meiden van MO13-1 staan er al weer klaar voor. We spelen 8.30 uur thuis tegen de nummer 3 in de competitie, MO13-1 Rotterdam United.
    We spelen de eerste 20 minuten op de helft van de tegenstander. Een paar mooi kansen op het doel maar het blijft lang 0-0. We zijn duidelijk sterker maar de bal wil het net niet raken. Een blessure bij Aimy die helaas geblesseerd uit valt. Dan een tactische wissel van de trainers; Maura van rechtsbuiten naar links en Aslihan van links naar rechts. Aanvallen via beide kanten gaan beter en na een goede aanval over rechts kan Maura de 1-0 scoren. Daarna volgt het fluitsignaal?? rust. Een terechte ruststand. We beginnen sterk aan de tweede helft maar de tegenstander is ook slimmer de kleedkamer uit gekomen.
    Smitshoek blijft de aanval zoeken. Dan, een corner voor onze meiden. Maura schiet de bal niet naar het doel maar heel slim naar de 16-meter lijn waar Jasmijn de bal vol raakt en vanaf 20 meter met een boog over de keeper schiet, 2-0. De tegenstander baalt maar herpakt zich en gaat steeds meer voetballen. We raken wat uit ons spel en de tegenstander krijgt steeds meer kansen. We maken een overtreding in de 16 en de scheidsrechter kan niet anders dan een strafschop toekennen aan Rotterdam United. Onze keeper Elfida maakte de keuze naar de goede hoek maar helaas ging de bal er overheen, 2-1. De tegenstander rukt op en het wordt toch ook nog 2-2. Rotterdam United viert het bijna als een overwinning. De minuten lopen door en beide teams blijven knokken. Smitshoek blijft er in geloven en blijft in de aanval gaan en schiet nog een aantal malen op doel zonder succes. Maar in de laatste minuut breekt Aslihan door op rechts, gaat richting doel en schiet..... de keeper heeft ‘m, maar nee toch niet, de bal gaat door de benen (een Bijlow-tje) en rolt over de doellijn waar Maura voor de zekerheid de bal hard tegen de netten schiet. 3-2!! Wat een pot. De supporters hebben het niet meer en de scheidsrechter geeft de verlossing. Eindstand 3-2. Een mooie 6de plek in de competitie en op naar de top.

    Langs de lijn,

    S.U. Porter