• Smitshoek MO15-2 tegen koploper Barendrecht MO15-1.

• Het is een koude, maar mooie dag en onze supporters staan weer langs de lijn om de meiden aan te moedigen. En dat helpt, want de start is gewaagd en het gaat gelijk op. Het tempo zit er lekker in en al snel volgt er een prachtig schot van één van onze aanvallers. Helaas komt de bal tegen de keepster aan en volgt zijn weg buiten het doel. In de 14e minuut komt er een raak afstandsschot van de overburen onder de lat: 1-0.

We pakken het snel weer open en aan onze samenwerking valt weinig op te merken. Het is een fel duel en de bal vliegt van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld.
    Ondanks verwoede verdedigingspogingen, lukt het de Barendrechters met een tweede afstandsschot de bal weer in het doel te krijgen: 2-0.

Dit geeft onze meiden juist weer een boost en als een malle zetten ze door. Maar tot twee keer toe zitten onze schoten nog steeds niet in het doel. Barendrecht heeft de eerste helft een sterke ervaren keeper op het doel staan. Wat een pech voor ons!

Ook onze keepster is goed gefocust en zorgt ervoor dat niet alle kansen van Barendrecht het doel in gaan. Helaas maakt Barendrecht nog voor rust een derde doelpunt. Ruststand: 3-0.

Meteen na de rust pakken we het weer op en speelt Barendrecht een zwakkere tweede helft. Er zit enorm veel progressie in de wedstrijd, kansen blijven maar komen, maar het geluk is niet aan onze zijde vandaag. Smitshoek ontsnapt in eerste instantie aan een grotere achterstand door een bal die over het doel de bosjes in verdwijnt. We blijven lekker spelen en met een superschot tegen de lat, is het helaas weer mis. De penalty die we tegen krijgen, maakt het er niet veel beter op, maar met 4-0 zijn onze dames echt nog niet klaar met strijden: Tegen het einde maken we dan een dik verdiend tegendoelpunt! Met stiekem nog een klein doelpuntje van de meiden van Barendrecht, die in de competitie als eerste staan, verliezen we uiteindelijk met 5-1. Enigszins een geflatteerde uitslag met de 11 doelkansen voor Smitshoek!?.

We waren goed vandaag en dáár gaat het om! Op naar volgende week. We spelen dan thuis tegen Hellevoetsluis.