• Smitshoek morst punten bij LRC

 • In een bloedheet Leerdam nam Smitshoek twee keer de leiding, maar gaf het die moeizaam verkregen voorsprong tot twee keer toe ook weer uit handen. 2-2.

  LRC Leerdam wist eind vorig seizoen via de nacompetitie promotie af te dwingen.
  Alleen sommige 60+ supporters kunnen zich nog herinneren dat beide ploegen heel lang geleden ook al bij elkaar in de competitie zaten.

  Trainer Edwin de Koning kon om uiteenlopende redenen niet beschikken over een zestal spelers. Alkema en Van Leeuwen komen door zware blessures dit jaar niet meer in actie, Van der Ent en Rosario Almeida zijn “gewoon” geblesseerd en Bruins en Koolwijk hadden als assistent-trainer interland verplichtingen.

  LRC gaat fel van start en heeft de eerste kansen van de wedstrijd, maar Michael Termijn doet in de 4e en 10e minuut waar hij voor staat en houdt zijn doel schoon.
  Smitshoek probeert er wat tegenover te zetten maar is vaak te slordig in de eindpass.
  Pas in de 25e min. kan het voor het eerst echt gevaarlijk worden. Een prima combinatie op snelheid tussen Braaf, Silva Timas en Urban die het strafshopgebied in trekt en in de korte hoek hard uithaalt maar de paal brengt redding voor LRC.
  Twee minuten later een hoge vrije trap voor Smitshoek die van voorbij de tweede paal wordt voor gekopt waarna de omhaal van Van den Bosch rakelings over gaat.
  In de 37e min. is het dan wel raak, Urban trekt vanaf links naar binnen en vindt Van den Bosch die in één tijd hard en strak voorzet op Marvin van der Made die de 0-1 binnentikt. Dit is ook de ruststand.

  Smitshoek begint slap aan de tweede helft en mag nog van geluk spreken als LRC in de 47e min. een open kans hoog over schiet.
  Een paar minuten later wel de gelijkmaker als de thuisploeg na een hoge voorzet de 1-1 binnenkopt.
  Smitshoek lijkt wakker en zoekt weer de aanval, Urban wordt met een prima pass van Lopes Mendes diep gestuurd, gebruikt in het duel goed zijn lichaam en weet de vrijstaande Van der Made te vinden die hard afrondt voor de 1-2.
  In de fase hierna moet Smitshoek afstand nemen:
  58e min. kopbal Van der Made, keeper kan overtikken.
  60e min. Illano Silva Timas alleen op de keeper af maar schiet over.
  70e min. Verhoeve kopt net over uit een corner.

  In de 80e min. is Smitshoek weer in de aanval maar staat het met te veel mensen voor de bal als LRC kan overnemen en direct diep speelt. Peter Verhoeve kan alleen door een overtreding (gele kaart) het gevaar stoppen.
  LRC krijgt een vrije trap op 20 meter recht voor de goal, het schot gaat dwars door de Smitshoek muur, Termijn ziet het te laat en kan ook niet meer redden. 2-2
  Zinloos om een muur neer te zetten als 5 kerels springen, draaien en elkaar loslaten.

  Dan zijn er nog 10 minuten te gaan, maar begint de 30 graden op het stroeve hete rubber wel zijn tol te eisen en zit een eindsprint er niet meer in.

  Volgende week weer een echte derby als RVVH op bezoek komt.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Lucio Hollander – Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar – Lorenzo Braaf – Damian van den Oever – Djaniny Lopes Mendes (76. Brett Godding) – Illano Silva Timas – Jesper van den Bosch (85. Luc Delmee) - Marvin van der Made - Nino Urban (81. Sven Schilders)

 • foto's: John van Neuren