• Smitshoek nog niet klaar

  • De strijd in de hoofdklasse A is nog niet gestreden. Zowel onderin als bovenin is er nog van alles mogelijk. Koploper Volendam verloor punten aan Capelle, zodat Ter Leede weer bovenaan staat en onderin strijden er nog steeds 4 ploegen om weg te blijven van de 13e plaats, de plaats die ploegen dwingt tot het spelen van nacompetitie. Xerxes is gedegradeerd en Nootdorp en DFS strijden nog om directe degradatie te ontlopen.
    Smitshoek begon de wedstrijd tegen het Amsterdamse A.V.V. Swift gehuld in de shirts van Jordex en Universal fel. Richard Middelkoop had gekozen voor een 4-4-2 opstelling. Dit zorgde voor balans op het middenveld, maar voorin bleef vaak de rechterzijde onbemand. Swift deelde wat speldenprikjes uit, maar de grootste kansen waren in het eerste bedrijf voor Smitshoek, Bart Deprez en Sean Verburg, mochten diverse keren op doelman Joost Meendering afgaan, maar kregen de bal niet langs de bekwame sluitpost.
    Smitshoek en Swift begonnen ongewijzigd aan de 2e helft. In de 59e minuut kon Alex Rekondie eindelijk de vrije ruimte benutten op de rechterflank. Zijn strakke voorzet werd door Bart Deprez in de verre hoek gekopt 1-0. Swift had nog 31 minuten om gelijk te maken. De Amsterdammers wisselden aanvallend en ook Middelkoop bracht zijn wissels Rutger van der Kley, Jochem van den Biggelaar en Luc Delmee nog in. Smitshoek was in deze fase niet meedogenloos genoeg, balverlies van rechtsback Lorenzo Braaf zorgde ervoor dat de bal voor de voeten kwam van Jesse Dingjan. De middenvelder liet Ruben Roodnat kansloos 1-1. Beide ploegen probeerden het nog, maar echte grote kansen bleven uit, zodat de topfitte scheidsrechter Jaafar Aafouallah na 94 minuten kon affluiten. De leidsman uit Eindhoven werd door Supportersclubvoorzitter Kees Boot geheel terecht uitgeroepen tot de beste man op het veld.
    Smitshoek heeft nog 2 wedstrijden te gaan, aanstaande zaterdag wacht Rijnvogels uit en op 25 mei spelen de oranje-zwarten thuis tegen Achilles Veen. Swift, Smitshoek, Spijkenisse en Capelle zullen er alles aan doen om de nacompetitie te ontlopen.

  • foto's: John van Neuren