• Smitshoek O13-1 kampioen van de 1e divisie

• Smitshoek O13-1 heeft afgelopen zaterdag een unieke prestatie geleverd. Voor het eerst in de historie van de club is een team van onze club kampioen geworden op het hoogte amateurniveau!

De KNVB koos dit jaar voor een nieuwe opzet in de jeugdcompetities. In plaats van dat er één grote competitie werd afgewerkt, werd er gekozen voor een najaars- en voorjaarscompetitie met een promotie- en degradatieregeling in de winterstop. Nadat de ploeg voor de winterstop in de middenmoot had gebivakkeerd, werd duidelijk dat ze na de winterstop in de ‘poule des doods’ waren ingedeeld met regiogenoten Alexandria’66, Barendrecht, Spijkenisse, Spartaan’20 en TOGB. Een poule waarin de verschillen klein waren en er elke week gestreden moest worden voor de punten. Dat verraad ook de vele gelijke spelen, maar Smitshoek kon vertrouwen op een stabiele organisatie en dan hoef je ook niet veel te scoren om te winnen. Door de achtereenvolgende overwinningen op Spijkenisse, Barendrecht en TOGB kon er afgelopen zaterdag op bezoek bij Alexandria’66 een titel worden verdiend. Aan een punt had de ploeg van Wesley de Wever en Lucas Kok voldoende in het onderlinge treffen met de nummer twee, Alexandria’66.
    In de hol van de leeuw kwam Smitshoek via een hoekschop op voorsprong. De tweede helft stond de ploeg onder druk, maar wist pas heel laat in de wedstrijd de gelijkmaker te incasseren. Met een 1-1 was het kampioenschap binnen en toen de scheidsrechter na minuten blessuretijd affloot, kon het feest losbarsten samen met de meegereisde supporters.

Gefeliciteerd met deze enorme prestatie boys! Door dit kampioenschap mag O13-1 het op gaan nemen voor de landelijke titel om zich daarmee ook te kronen tot algemeen kampioen van Nederland. Heel veel succes en Smitshoek is trots op jullie. Smitshoek Bovenaan, dat is waar wij voor gaan!