• Smitshoek O15-2 heeft nu van alle “smaken geproefd” 1x winst, 1x verlies en 1x gelijk

• Zaterdag 6 oktober 8.30 uur Sportpark Smitshoek, Smitshoek JO15-2 vs Rotterdam United JO15-1.
    Smitshoek heeft nu van alle "smaken geproefd" 1x winst, 1x verlies en 1x gelijk.

Trainer Jordi en Nick hebben voor de volgende opstelling gekozen:
    Marcio op goal
    Verdediging: Ruben, Rutger, Renzo en Bink
    Middenveld: Imran, Kaj en Ot
    Aanval: Luca, Nano en Joa
    Op de bank: Len, Elijah Justin en Joey
    Pepijn en Dino nog geblesseerd, beterschap jongens!

Na de aftrap, welke 10 miuten later wordt genomen dan gepland, is de eerste echte kans van de wedstrijd voor Smitshoek. Imran krijgt de bal in de 16 via een vrije trap, hij raakt hem niet helemaal lekker en schot op goal mislukt maar hierdoor komt de bal bij Luca die schiet maar helaas gaat de bal over.
    De bal gaat over en weer en er is niet echt een overheersende partij in de beginfase van de wedstrijd, wel is Rotterdam United een stuk fysieker aan de bal maar Smitshoek is niet onder de indruk en voetbalt goed.
    Rotterdam United komt in de 16 aan de bal en krijgen de mogelijkheid om te schieten maar schot gaat gelukkig over.
    Na zo’n 10 minuten voetballen is het aantal kansen gelijk maar Rotterdam United is wel vaker aan het aanvallen met een schot op goal maar een mooie redding van Marcio voorkomt het eerste doelpunt van de wedstrijd. De bal komt na de redding van Marcio terecht bij een aanvaller van RU maar geukkig staat Renzo prima te verdedigen en gaat het 2e schot op goal van RU naast.
    Hierna volgt een rommelige fase waarin op het middenveld veel balverlies wordt geleden en RU weet hier goed gebruik van te maken en probeert het nu met een afstandsschot, deze gaat naast.
    RU blijft het proberen en krijgen ook de ruimte en we zien wederom een schot op goal,ook deze gaat naast. Met een betere schutter bij RU had het al 3-0 kunnen staan. Smitshoek lijkt zich dit nu te realiseren en gaat aanvallender spelen, komt meer aan hun eigen spel toe en is meer op de helft van RU te vinden, helaas nog niet met succes in de vorm van een doelpunt.
    Wat Smitshoek niet lukt in deze fase, lukt RU wel;
    Een "lucky shot" op goal vanuit het niets en hij gaat er deze keer wel in. 0-1 in de 27e minuut. Jammer dat de tegengoaol net valt in een fase waarin Smitshoek zich leek te herpakken.
    Er volgt nog een vrije trap van RU net buiten 16 direct op goal maar Marcio redt prima.
    Met een 0-1 stand gaan we de rust in.

Joa, Luca en Ot verruilen hun plekje in het veld met een plaatsje op de bank en Len, Elijah en Justin staan bij de aftrap in het veld.
    Helaas valt in de 2e minuut na de aftrap het 2e doelpunt voor RU, er moet nu dus een 0-2 achterstand worden weg gewerkt. Gelukkig hebben we nog 38 minuten.
    1e kans voor Smitshoek na rust; Nano schiet op goal, de keeper houdt de bal onbedoeld met een bepaald lichaamsdeel. Laten we het er op houden dat het pijn deed en de keeper een hogere stem had ;-)
    Smitshoek is na het 2e tegendoelpunt niet bij de pakken neer gaan zitten en blijft aanvallen.
    Er volgt een goede aanvallende actie van Smitshoek waardoor Elijah in balbezit komt, de verdedigers kunnen hem niet bij houden en hij komt alleen voor de keeper te staan, hij weet de keeper goed uit te spelen. De aansluitende treffer is een feit 1-2!
    RU lijkt van hun stuk gebracht en maken fouten in de verdediging maar helaas weet Smitshoek hier niet voldoende gebruik van te maken.
    RU speelt op de counter waardoor ze uit het niets een kans krijgen maar gelukkig staat daar Marcio met wederom een goede redding.
    Smitshoek weet niet tot een goede aanvallende opbouw te komen door slordig balverlies.
    Joey komt er in voor Ruben.
    Vrije trap op rechts voor Smitshoek, zo'n 2 meter buiten de 16. Justin neemt hem geeft de bal goed voor maar verdedigng van RU kopt weg. Zij spelen de bal naar voren maar zonder gevaar en deze keer speelt Smitshoek op de counter en Elijah komt door een goede pass van Len wederom in balbezit met 2 verdedigers achter zich aan, eigenlijk speelt hij de bal iets te ver voor zich uit maar herstelt en scoort zijn 2e. Een bijna identiek delpunt als zijn eerste.
    Het gaat nu hard en Nano is op links in balbezit en passt op Elijah die zijn 3e goal maakt, een hattrick voor Elijah is een feit. 3-3!

Nano krijgt een flinke tik op zijn enkel maar de scheids ziet hier geen overtreding in. Wat in mijn optiek een vrije trap had moeten zijn wordt een scheidsrechtersbal. Nano staat op en gaat verder maar moet helaas een aantal minuten later toch geblesseerd het veld verlaten. We hopen natuurlijk dat het meevalt. Joa komt voor Nano het veld in op links.
    In de laatste fase is er nog een schot op doel van Elijah nadat Joa tegen de grond wordt gewerkt maar deze gaat over en Smitshoek krijgt nog een vrije trap in de middencirkel welke door Bink wordt genomen.
    Het fluitsignaal klinkt en het eerste gelijkspel van de competitie is een feit. Op basis van de eerste helft moeten we blij zijn met het punt maar in de loop van de 2e helft leek winst ineens toch ook haalbaar.

Als ze de lijn van de 2e helft door weten te zetten naar de wedstrijd van volgende week dan belooft dit een leuke wedstrijd te worden.