• Smitshoek O23 speelt vriendschappelijk tegen Zwaluwen O23

• Omdat er dit seizoen weinig wedstrijden zijn tot nu toe, is er voor de O23 een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zwaluwen georganiseerd. Dat Zwaluwen deze oefenwedstrijd serieus neemt, blijkt wel uit het offensief dat ze direct na de aftrap starten. In de 2e minuut moet Sven al handelend optreden. Smitshoek speelt te traag en zonder lopende mensen en wordt regelmatig in problemen gebracht door de fel jagende tegenstander. Dit leidt in de 7 minuut tot een duel aan de rand van de 16 meter. De scheidrechter ziet er een strafschop in en aangezien er geen VAR is, hebben we dit maar te accepteren. De penalty wordt feilloos benut en geeft Zwaluwen nog meer energie. Smitshoek is overal een stapje te laat en verliest bijna elk duel. De achterhoede met Owen en Nick centraal achterin en Haibe en Thomas B op de backposities krijgt de bal niet bij de middenvelders Gio, Soufian en Micha. Laat staan dat de voorste 3, bestaande uit Thomas van K, Luc en Jermain in balbezit kunnen komen. In de 11e minuut wordt de bal verspeelt en ligt de weg open naar de 2-0 . Smitshoek komt sporadisch voorin en een stijlvolle omhaal van Luc en een vrije trap over zijn zo’n beetje de enige aanvallend wapenfeiten in de eerste helft. Zwaluwen swingt vrolijk door en een fraaie aanval over rechts na een half uur levert de 0-3 op. Tot de rust weet Smitshoek de schade verder te beperken.

In de 2e helft gaat de wedstrijd gelukkig wat meer gelijk op en zijn de eerste kansjes voor Smitshoek. De ingevallen Calvin en Gabri zorgen voor meer dreiging, maar dat leidt nog niet tot doelpunten. Zwaluewen scoort wel de 0-4 als de rebound na een redding door Sven terecht komt bij een vrijstaande aanvaller. Met Joey en Luka komen nog 2 verse krachten in het veld en wanneer Gabri in de 27e minuut de bal onderschept en bij Luc bezorgt, kan deze vanaf 16 meter voor de verdiende treffer zorgen en de stand op 1-4 brengen. Smitshoek dringt verder aan en scoort vlak voor tijd de 2-4 middels een afstandschot van Soufian. Helaas is het slotakkoord voor Zwaluwen dat de eindstand op 2-5 bepaalt. Na een kansloze eerste helft is er in de tweede helft in ieder geval hard gewerkt voor een beter resultaat.