• Smitshoek ontvangt XerxesDZB voor cruciaal duel

  • Smitshoek is zaterdag 9 maart de gastheer voor Xerxes DZB. De Rotterdammers staan met het schamele aantal van 6 punten op de laatste plaats in de hoofdklasse A.

    Dinsdag 5 maart slaagde het team van trainer Marco Jalink  er in om BVV Barendrecht na strafschoppen [eindstand 1-1 op De Bongerd] uit te schakelen voor de Voetbal Rijnmond Cup. Degradatie kunnen de Rotterdammers nog nauwelijks ontlopen. Met nog 10 wedstrijden te gaan in hun achterstand op de nummer 14 op de ranglijst [SV DFS] opgelopen tot 14 punten. Het duel in rotterdam tussen Smitshoek en Xerxes DZB eindigde destijds enigszins fortuinlijk in een 1-2 overwinning voor Smitshoek.

    De oranje-zwarten hebben het in 2019 lastig. Stond het team van trainer Richard Middelkoop voor Kerst op een knappe gedeelde 6e plaats met 24 punten uit 15 wedstrijden. In 2019 is nog niet gewonnen en werden er slechts 3 punten uit 5 duels gesprokkeld en is het team afgedaald naar de 12 e plaats [20-27].  Om aan te haken bij de middenmoot zal er gewonnen moeten worden en is het duel tegen Xerxes DZB dus cruciaal. Dit zeker met het uitduel tegen koploper Volendam en daarna de kraker tegen Capelle in het vooruitzicht.

    Scheidsrechter B.J. Fikkert laat op het sportpark Smitshoek om 14.30 uur aftrappen.