• Smitshoek op bezoek bij Jong Den Bosch

    Smitshoek trad j.l. zaterdagavond om 18.00uur aan tegen Jong Den Bosch dat zijn thuiswedstrijden afwerkt in het bekende stadion De Vliert. Het was de eerste keer dat de beide elftallen in competitieverband uitkwamen, omdat Jong Den Bosch voorheen in de zondagcompetitie speelde.
    Op het kunstgras van De Vliert bracht trainer Middelkoop de formatie in het veld waarmee hij de laatste wedstrijden startte, met dien verstande dat Ramon van der Wal de geblesseerde John van Vugt verving.
    In de eerste helft stonden de Smitshoekers goed geposteerd, lieten Jong Den Bosch het spel maken, maar door de trage balsnelheid waren er weinig doelgerichte acties en kwam Smitshoek niet echt in de problemen. Smitshoek had een paar kansjes met de beste mogelijkheid voor Alex Rekondie die net een voet tekort kwam om de bal in te tikken. Jong Den Bosch claimde nog een penalty toen de Albin Gashi gevloerd werd door Jochem van den Biggelaar, maar arbiter Ris oordeelde dat er geen sprake was van een overtreding.
    De tweede helft kende een heel ander beeld, waarbij Jong Den Bosch getergd uit de catacomben was gekomen. Smitshoek werd direct vastgezet op eigen helft, Jong Den Bosch speelde de bal goed rond maar vooralsnog gingen de meeste schoten hoog over het doel van Mike van de Wijngaart. Het duurde nog tot de 72e minuut voordat de 1e goal viel: een flankbal van rechts ging in de richting van spits Jort van de Sande die slim Thijs Oomsen een duwtje in de rug gaf en vervolgens met een magistrale omhaal de bal hoog in de touwen schoot. Smitshoek moest het hebben van incidentele uitvallen waarbij Alex Rekondie wel twee maal alleen voor keeper Mats Deijl kwam, maar die redde beide keren bekwaam. In een overtal situatie wist Jong Den Bosch in de 88e minuut via de benen van Lorenzo Braaf de 2-0 aan te tekenen. Wie dacht dat de wedstrijd gestreden was, veerde op toen invaller Mitchell Abdul een voorzet van Rekondie bij de tweede paal inkopte. Smitshoek putte moed maar moest het hoofd toch buigen toen in de 92e minuut Jort van de Sande zijn tweede treffer inschoot.
    Al met al heeft Smitshoek een prima wedstrijd op de mat gelegd, maar kon het niet opboksen tegen het kwaliteitsverschil van de Bosschenaren. Het geboden spel moet een opmaat zijn voor een goede pot voetbal tegen Ter Leede a.s. zaterdag op Sportpark Smitshoek.