• Smitshoek overtuigend naar winst.

 • In een prima wedstrijd wist Smitshoek de eerste 3 punten van dit seizoen binnen te slepen. Nieuwenhoorn werd overtuigend met 3-0 verslagen.

  Op een zonnig sportpark stond Smitshoek, spelend in de oranje shirts van Jordex, Universalsteel en Grando keukens, tegenover een aantal oude bekenden. Keeper Mike v/d Wijngaart en spelers Emilio Samsey en Joey Kleijn hebben een verleden bij Smitshoek.
  Sterker nog, Kleijn besliste vorig jaar nog de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn met 2 doelpunten.
  Maar nieuwe ronde nieuwe kansen.
  Smitshoek moest het doen zonder aanvoerder Peter Verhoeve en routinier Ryan Koolwijk, maar hun vervangers Djaniny Lopes Mendes en Yannick Langerhuizen zorgden ervoor dat zij niet werden gemist.
  Beide ploegen openden de wedstrijd in een hoog tempo en probeerden druk te zetten op de tegenstander. Smitshoek ging hier in de beginfase het beste mee om en na een mooi opgezette aanval over rechts zette Nino Urban de bal strak en laag voor, zodat Ilano Silva Timas bij de 2e paal de 1-0 kon binnen tikken. Een minuut daarna had een schitterend schot van Luigi Bruins een beter lot verdiend, maar helaas spatte zijn fraaie schot uiteen op de lat. Na de openings fase kreeg Nieuwenhoorn de overhand en creëerde een aantal grote kansen. Met kunst en vliegwerk en een klein beetje geluk werd de gelijkmaker voorkomen. Maar ook de thuisclub kreeg via Jesper v/d Bosch en een kopbal van Jochem v/d Biggelaar mogelijkheden.
  Op slag van rust was het opnieuw Nino Urban, na wederom een prima aanval, die ditmaal Marvin v/d Made de mogelijkheid bood om de 2-0 aan te tekenen, een kans die hij zeker niet liet liggen. Niet lang daarna floot de prima leidende scheidsrechter Max Broekhuizen voor de rust.
  De 2-0 stand gaf misschien niet helemaal de juiste verhoudingen op het veld weer, maar daar maalde niemand om bij Smitshoek.

  In de eerste tien minuten na de rust zetten de gasten vol druk op de Smitshoek verdediging maar deze gaf, onder leiding van de aanvoerder Jochem v/d Biggelaar en de bijna foutloos spelende Lorenzo Braaf geen grote kansen weg.
  Toen Iliano Silva Timas in de 55e minuut, na een snelle counter de 3-0 binnen schoot, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Smitshoek combineerde makkelijk onder de druk van Nieuwenhoorn uit, mede doordat de gasten niet meer met hele team konden druk zetten.
  De thuisploeg liet zelfs nog grote kansen op 4-0 of meer liggen.
  Met name de kopbal van Marvin v/d Made was niet eenvoudig te missen, maar het gebeurde toch.
  Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Broekhuizen kon Smitshoek de eerste 3 punten van deze competitie bij schrijven en nog meer mocht men tevreden zijn over het vertoonde spel.

  Opstelling Smitshoek:
  Michael Termijn, Jochem v/d Biggelaar, Damian v/d Oever, (Lucio Hollander) Yannick Langerhuizen, Lorenzo Braaf, Luigi Bruins, Jesper v/d Bosch, Djaniny Lopes Mendes, (Tim Zandwijk)Nino Urban, (Sven Schilders) Ilano Silva Timas, (Luc Delmee) Marvin v/d Made.