• Smitshoek pakt punt bij ARC

 • Het begin was moeizaam van Smitshoek, maar het wist wel tot 2x toe een achterstand weg te werken. De 2-2 na een half uur bleek ook de einduitslag.

  Trainer Edwin de Koning kon geen beroep doen op aanvoerder Peter Verhoeven, de centrale verdediger werd nog te veel gehinderd door een blessure. Wel was spits Marvin van der Made

  weer beschikbaar.

  Smitshoek dat aantrad in het tenue van shirtsponsors Jordex en Universal Steel had het dus lastig in het begin. ARC was feller, zette hoog druk, had meestal een man meer op het middenveld en door de harde wind was ook de lange bal niet echt de oplossing voor Smitshoek.

  In de 12e min. wordt na slecht uitverdedigen de bal door ARC onderschept en vanaf zo’n 20 meter snoeihard via de binnenkant paal binnengeschoten voor de 1-0.

  In de fase hierna wordt het middenveld van Smitshoek regelmatig weggelopen met diverse gevaarlijke afstandsschoten tot gevolg, bij één daarvan brengt de lat redding.

  Dan slaat Smitshoek in de 22 min. ineens terug, na een prima onderschepping van Lorenzo Braaf net over de middenlijn kan hij opstomen, nog een man uitspelen en Nino Urban in de zestien aanspelen.

  Urban maakt het met een diagonaal schot met links af voor de 1-1.

  Wat een opsteker, maar slechts 2 minuten later al weer de domper. Na slecht dekken op het middenveld mag ARC vrijuit combineren en ongehinderd vanaf de rand strafschopgebied uithalen en dan staat het al weer 2-1.

  Pal daarna gaat Luigi Bruins naar de kant, hij wordt vervangen door Damian van den Oever. Geluk bij een ongeluk want het gaat daarna, met wat omzettingen wel beter lopen bij Smitshoek.

  In de 32. min een prima pass van Koolwijk naar Urban op de rechtsbuiten positie. Urban komt naar binnen, kapt z’n man uit, schiet en scoort. 2-2.

  In het laatste kwartier van de 1e helft zijn de verhoudingen veel meer in evenwicht maar kansen zijn er niet meer te noteren.

  Begin van de 2e helft gaat Smitshoek goed van start, nu hebben zij het voordeel van de wind. Er is wat overwicht en Smitshoek heeft dan even het beste van het spel, zonder echte mega kansen.

  Dan denkt de scheidsrechter in de 57e min. wat Gözübüyük kan, kan ik ook, een penalty om niks.

  Alle Oranje-Zwart in shock en voor de ARC fans op de tribune een echte dijenkletser.

  Smitshoek goalie Michael Termijn ontpopt zich dan als held en pakt de penalty. Gerechtigheid.

  10 min. later heeft hij weer een goede redding, eerst gaat een voorzet nog gevaarlijk voorlangs maar het schot van voorbij de 2e paal tikt hij tot corner.

  Even later een uitbraak van Jelmer van Leeuwen over links, hij weet los te komen van zijn tegenstander en gaat alleen op de keeper af. De scheidsrechter fluit echter voor een overtreding op Van Leeuwen, geeft dus geen voordeel en ontneemt hem een grote kans.

  In de slotfase komt Smitshoek toch weer onder druk te staan en zijn er nog een paar prima reddingen van Termijn nodig, met name de safe in de 1-op-1 in de 90e min. was geweldig.

  Na afloop van een gelijkspel is er vaak de vraag, 1 punt gewonnen of 2 punten verloren ?

  Gezien de hele wedstrijd heeft Smitshoek tegen ARC  1 punt gewonnen.

  SMITSHOEK:

  Michael Termijn; Elson do Rosario Almeida; Jochem van den Biggelaar; Emilio Samsey; Lorenzo Braaf; Luigi Bruins( 27. Damian van den Oever); Ryan Koolwijk; Danilo Alkema; Nino Urban; Marvin van der Made; Jelmer van Leeuwen (70. Luc Delmee)

 • Foto's: John van Neuren