• Smitshoek revancheert zich en pakt de punten.

  • De laatste uitwedstrijd van Smitshoek in Den Haag tegen HBS eindigde in een forse nederlaag. Het werd maar liefs 4-0 door collectief falen. Daar was iedereen het over eens. Gespannen waren dan ook de supporters hoe de wedstrijd tegen ’s-Gravenzande zou gaan verlopen. Opgelucht kon men ademhalen, want er stond in ieder geval een team die wilde gaan voor de winst. Het was niet altijd goed, de omstandigheden waren ook niet optimaal zo moet gezegd worden. De vele regenbuien van de afgelopen tijd hadden het veld wat soppig gemaakt. De ploeg van trainer Edwin de Koning had daar maling aan en stuurde ’s-Gravenzande met de eindstand van 2-0 naar huis. Zo revancheerde Smitshoek zich voor het smadelijke verlies in die laatste uit wedstrijd.

    Smitshoek spelend in het oranje tenue met daarop de sponsornamen van Mideko, Vertom en AWL begon de wedstrijd voortvarend. Men nam het initiatief en drong ’s-Gravenzande terig op hun eigen helft. De gasten hielpen Smitshoek daar ook wel bij, want men zakte bewust ook terug en loerde op de counter. Dat resulteerde in een aantal uitvallen, waarvan men gebruik maakte van slordig spel van de thuisclub. Het doel kon men echter niet vinden, waarbij gezegd moet worden dat Smitshoek ook op een enkele keer na, niet echt gevaarlijk kon zijn. Het was zoals gezegd weleens moeilijk de bal naar dezelfde kleur te spelen, het tempo was laag, afspeelmogelijkheden moeilijk te vinden. De beginstand was dan ook tevens de ruststand.

    Zonder wijzigingen begon Smitshoek aan de 2e helft, opzoek naar de winst. Een steekpass op Ilano Silva Timas was in de 52e minuut net iets te hard en kon door Jurrian Jouvenaar, keeper van ’s-Gravenzande met wat moeite onschadelijk worden gemaakt. Het was echter het sein de druk op te voeren. De beloning kwam in de 64e minuut. Luc Delmee kon de bal na een scrimmage net een laatste zetje geven en de voorsprong was een feit. Trainer Edwin de Koning wisselde de hardwerkende Marvin v.d. Made voor Nino Urban. Smitshoek behield het initiatief wat resulteerde in een doelpunt in de 72e minuut van Djaniny Lopes Mendes. Hij ontving de bal van Ryan Koolwijk, die alleen op de keeper van ’s-Gravenzande afging, maar oog hield op de vrijstaande Djaniny Lopes Mendes. De 2-0 was een feit. De gasten probeerde hun strategie van inzakken naar aanvallen nog te wijzigen wat echter in de resterende tijd niet meer lukte. Zodoende boekte Smitshoek een goede overwinning. Niet altijd met goed spel, maar in ieder geval met de intentie van het willen winnen. En dat doet de laatste uitwedstrijd dan maar snel vergeten.

    Smitshoek staat nu op een 5e plaats in een groep van zo’n 7 ploegen die qua punten heel dichtbij elkaar staan. Aanstaande zaterdag speelt Smitshoek de uitwedstrijd tegen DSO uit Zoetermeer. Aanvang 14.30 uur. Op de steun van supporters wordt gerekend.