• Smitshoek revancheert zich tegen DHSC

 • Na de slappe vertoning van 2e Paasdag was Smitshoek zaterdag in Utrecht wel bij de les en werd met de juiste wedstrijdinstelling een verdiende 1-2 overwinning behaald.

  DHSC probeert uit de degradatiezone te blijven en begint direct fel aan de wedstrijd.
  Smitshoek gaat mee in de strijd, er zijn veel pittige duels, zonder dat er iemand over de schreef gaat.
  Na een minuut of 10, de eerste doelpoging als Joey Kleijn vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalt, maar het schot is een makkelijke prooi voor de DHSC-keeper.
  Een paar minuten later aan de andere kant goed optreden van Nick Meijboom, die met een sliding de bal van de voeten van oud-prof Mounir El Hamdaoui pakt en daarmee het gevaar in de kiem smoort.
  In het vervolg komt Smitshoek steeds beter in de wedstrijd, er is meer balbezit en de combinaties gaan beter lopen.
  In de 28e min. wordt de bal op het middenveld veroverd en met een prima dieptepass lanceert Damian van den Oever, Guyon Fernandez die 2 verdedigers te snel af is en oog in oog met de keeper geen fout maakt en de 0-1 binnen prikt.
  DHSC lijkt van slag en Smitshoek wordt nog een paar keer gevaarlijk. Met name Nino Urban is in die fase goed op dreef. Na een goeie dribbel bereikt hij Guyon Fernandez bij de 1e paal, maar zijn inzet wordt geblokt.
  Laatste wapenfeit van de 1e helft is een indraaiende voorzet van Nick Meijboom die door alles en iedereen gemist wordt en dan maar rakelings voorlangs gaat.

  Begin 2e helft komt DHSC beter in de wedstrijd, het drukt Smitshoek in de verdediging en in de 53e min. is er een 100% kans op de gelijkmaker maar de inzet gaat gelukkig voor Smitshoek naast.
  Smitshoek komt dus onder druk, wankelt heel even, maar houdt stand.
  Na een kwartier daalt het niveau van de wedstrijd als beide ploegen nog wel strijden maar er ook over en weer veel balverlies is.
  In de 70e min. komt Sean Verburg voor Guyon Fernandez.
  Even later een lange bal van achteruit waar Verburg vol voor gaat, mede door de harde wind ontstaat er een misverstand tussen de verdediger die te kort terug kopt en de keeper die moet herstellen. In dat hele proces wordt Verburg neergelegd en wijst scheidsrechter Hardeman resoluut naar de penalty stip.
  Joey Kleijn mag aanleggen, ziet zijn inzet eerst nog geblokt door de keeper maar is de rebound wel trefzeker; 0-2 in de 77e min.
  Een paar minuten later is het weer Sean Verburg die achter een diepe bal aangaat maar de keeper pareert zijn schot, dit was de kans om de wedstrijd definitief te beslissen.
  DHSC geeft nog niet op en in de 85e min. kan de Smitshoek verdediging de bal niet ruimen en wordt het 1-2.
  Dan staan de Smitshoekers supporters toch nog even met samengeknepen billen als DHSC er een alles-of-niets uitgooit met de centrale verdediger en de keeper in de spits, maar een kans komt er niet meer.

  Het was mede door het veld en de harde wind misschien niet altijd even goed, maar de inzet en beleving was prima in Utrecht, met de overwinning als beloning.

  Smitshoek:
  Michael Fabrie-Elson Rosario Almeida-Jochem van den Biggelaar-Nick Meijboom-Jay Smit-Damian van den Oever-Emilio Samsey-Luigi Bruins-Nino Urban-Joey Kleijn-Guyon Fernandez (70. Sean Verburg)