• Smitshoek ruim langs XerxesDZB

  • Door een simpele 6-1 winst heeft Smitshoek weer aansluiting bij brede middenmoot in de hoofdklasse A. Het verschil tussen nummer 6 Jodan Boys (21-33) en nummer 12 Spijkenisse (21-28) bedraagt slechts 5 punten. Smitshoek staat met 30 punten uit 21 wedstrijden op de 10e plaats. Tegen nummer laatst Xerxes DZB kwam de zege nimmer in gevaar. Toen vlak voor de thee (bij een 2-1 stand) Rotterdammer Moreno Marengo rood kreeg was het duel gespeeld. De doelpunten aan de zijde van het team van Richard Middelkoop kwamen op naam van Mitchell Abdoel, Bart Deprez 2x, Ryan van Dijk en Alex Rekondie 2x.

    Goed voetbal was door de sterke wind dwars over het veld op het sportpark Smitshoek nauwelijks mogelijk. Dat kregen de supporters dan ook niet te zien. Wel enkele goed uitgespeelde goals van de thuisclub. Het door blessures en schorsingen geplaagde Xerxes DZB met in het doel de 45-jarige Jim Nederland liet alleen in de eerste minuten haar tanden zien. Daarna nam Smitshoek het heft in handen. Een goal van Mitchell Abdoel op aangeven van Bart Deprez werd terecht afgevlagd door assistent scheidsrechter Johnny van Eijnden uit Ryptskerk. Even later hield Jim Nederveen Bart Deprez van scoren af. Na ruim een kwartier viel de openingstreffer. Alex Rekondie ging op de achterlijn goed door en kegelde het leer van dichtbij in de dak van het doel: 1-0. Na een misser in de defensie van de Rotterdammers bracht spits Bart Deprez beheerst de 2-0 op het scorebord. Tien minuten voor rust deed het team van trainer Marco Jalink iets terug. Leonardo de Pina profiteerde van miscommunicatie in de Smitshoek defensie: 2-1. Vlak voor rust liet Moreno Marengo zich voor een volle tribune gaan. Hij kreeg eerst geel voor protesteren en weigerde daarna tot 5x toe zijn rugnummer te tonen. De sympathieke en verdienstelijk leidende Gerrit Fikkert uit Hellendoorn kon niets anders dan rood trekken.

    Met 10 man kwamen de gasten er in de tweede helft niet meer aan te pas. Slechts 1x wist men voor gevaar te zorgen. Doelman Ruben Roodnat was attent en drukte de bal uit de benedenhoek. Na 55 minuten zag arbiter Fikkert zich terecht genoodzaakt het duel even te staken. Een hoosbui met een enkele donderklap was hiervan de oorzaak. Daarna was het in rap tempo gebeurt. Een goed uitgevoerde aanval via Mitchell Abdoel werd door Bart Deprez tot treffer gepromoveerd: 3-1. In de volgende 20 minuten liep Smitshoek speels uit tot 6-1. Alex Rekondie vond van zo’n 20 meter de benedenhoek: 4-1. Bij Smitshoek kwamen Jochem van den Biggelaar, Jurien Reinata en John van Vugt binnen de lijnen. Invaller Van den Biggelaar lag de bal panklaar breed voor Mitchell Abdoel die geen fout maakte: 5-1. De mooiste goal van de middag kwam op naam van Ryan van Dijk. Hij nam de bal uit een voorzet van Alex Rekondie vanaf links in 1x op zijn schoen en liet de Xerxes DZB goalie kansloos: 6-1. In het laatste kwartier werd er niet meer gescoord.
    Opstelling Smitshoek: Ruben Roodnat, Lorenzo Braaf, Frank Karreman, Thijs Oomsen (71: John van Vugt), Ramon van der Wal (63: Jochem van den Biggelaar), Erwin Nuijtinck, Rutger van der Kleij, Alex Rekondie, Ryan van Dijk,Bart Deprez (70: Jurien Reinata) en Mitchell Abdoel.

  • foto's: John van Neuren