• Smitshoek sluit 2019 af met een overwinning

  • Smitshoek heeft de laatste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse met een overwinning kunnen afsluiten. Tegen DUNO uit Doorwerth werd een 1-0 uitslag gerealiseerd. De doelstelling van trainer Richard Middelkoop om 20 punten te behalen aan het einde van dit jaar werd precies verwezenlijkt. Smitshoek staat op een prima 10e plaats met dus 20 punten uit 14 wedstrijden. De 2e helft van de competitie wordt zeer waarschijnlijk spannend, daar de clubs qua punten vanaf plaats 4 t/m 12 heel dicht bij elkaar liggen.

    Smitshoek-DUNO was voor de thuisclub weer een wedstrijd met twee gezichten. Beide ploegen streden de 1e helft een gelijkwaardige strijd. DUNO misschien voetballend iets beter, Smitshoek streed voor elke meter. Echt veel uitgespeelde kansen waren er niet voor beide ploegen. Smitshoek spelend in het tenue met daarop de namen van de hoofdsponsors Mideko en Vertom kwam in de 31e minuut op voorsprong. Een pass door de midden liet Stefano Gonsalves, staande in buitenspel positie, lopen en werd opgepikt door Joey Kleijn die Patrick ter Mate, keeper van DUNO omspeelde en de 1-0 op het scorebord bracht. De spelers en staf van DUNO gingen op een wijze verhaal halen bij de assistent-scheidsrechter dat Bernard Elissen, scheidsrechter van deze middag het genoodzaakt vond de wedstrijd voor een klein moment te staken. Dit nadat hij de trainer van DUNO een rode kaart liet zien. Het was een beetje een smet op deze wedstrijd die in een vriendschappelijke sfeer werd gespeeld.

    De 2e helft nam DUNO het initiatief en ging de ploeg uit Gelderland op jacht naar de gelijkmaker. Smitshoek zakte terug op eigen helft. Het vizier van de spits van DUNO Mats Grotenbreg stond gelukkig voor Smitshoek niet op scherp, want hij kon een aantal goede mogelijkheden niet verzilveren. De beste kans voor DUNO werd ingeleid door Stef Doedée, keeper van Smitshoek. Zijn mislukte uittrap gaf Ted Heijckmann van DUNO de gelegenheid te scoren. Zijn schot spatte echter uit een op de paal.

    Smitshoek loerde op de counter daar men er voetballend bij vlagen niet meer uit kwam. Daar konden de wissels Ray Kroon voor Joey Kleijn (69e minuut), Brayton Biekman voor Jurien Reinata (74e minuut) en Noah de Neijs voor Stefano Gonsalves (84e minuut) niets meer aan veranderen. Met hard werken sleepte Smitshoek er een overwinning uit deze laatste speeldag van 2019. Qua veldspel zal het toch beter moeten volgend jaar om de volgens trainer Richard Middelkoop benodigde 17 punten binnen te halen en zodoende een verblijf in de Hoofdklasse te continueren.

    De aan het eind van het seizoen afscheid nemende coach Richard Middelkoop bracht de volgende spelers in het veld: Stef Doedee, Darlison Gerardus, Rutger vd Kleij (aanvoerder), Leroy Resodihardjo, Jurien Reinata (74e Brayton Biekman), Joey Kleijn (69e Ray Kroon), Jochem vd Biggelaar, Pucho Rekondie, Stefano Gonsalves (84e Noah de Neijs), Damien vd Oever, Haibe Abdi

  • foto's: John van Neuren