• Smitshoek sterk in de nacompetitie, promoveert naar de 3e Divisie

 • Smitshoek speelt volgend seizoen in de 3e Divisie, zaterdag werd ook de laatste horde genomen, uit bij Achilles Veen werd het 0-1.

  Het was druk op het mooie complex “De Hanen Weide” van Achilles Veen, supporters van beide ploegen zorgden voor een geweldige ambiance. Vuurwerk (netjes van buiten het terrein) en veel groene en oranje rookpotten gaven het gevoel van een echte finale.

  Smitshoek was voorbereid op een heksenketel en een thuisploeg die vanaf de aftrap als een wervelwind tekeer zou gaan, maar dat viel wel mee. Natuurlijk had Achilles Veen in de beginfase het initiatief maar de stormloop op het doel van Termijn bleef uit. Na ongeveer 20 minuten was de wedstrijd in evenwicht. De eerste (en enige ?) echte kans in de eerste helft is voor Achilles Veen, een hoge voorzet vanaf rechts blijft door de wind een beetje hangen en alleen de spits van Veen weet de voorzet op waarde in te schatten maar gelukkig gaat zijn schot hard over.
  Daarna komt Smitshoek beter in de wedstrijd en kan het met name over de linkerkant vaak de aanval zoeken. Echte kansen zijn er niet en we gaan met 0-0 de rust in.

  De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Achilles Veen heeft het initiatief, Smitshoek verdedigd. De gastheren blijven het met verzorgd combinatievoetbal proberen maar zijn niet in staat een gaatje te vinden, achterin heersen Peter Verhoeve en Nick Meijboom. Peter Verhoeve valt 5 minuten voor tijd uit, met een zware schouderblessure, laten we hopen dat het meevalt. In de slotminuten als Achilles Veen steeds meer risico moet nemen en de krachten wegvloeien komen er mega kansen voor Smitshoek via de counter. Diep in blessuretijd is het Ilano Silva Timas die voor de beslissing zorgt als hij over rechts uitbreekt, naar binnen trekt en uit een onmogelijke hoek de bal bij de tweede paal binnen schiet. De wedstrijd is beslist, de ontlading groot en promotie een feit.
  Na afloop is er een Oranje-Zwart feestje tussen spelers, staf en supporters op het terras. Complimenten aan Achilles Veen en hun supporters, ondanks de teleurstelling bleef het gemoedelijk en was er geen enkele wanklank te horen.
  Vanaf 20.00 was het feest in de volle Smitshoek kantine waar de kersverse promovendi luidluchtig ingehaald werden.

  De basis van het succes werd gelegd met het behalen van de 2e periode titel. In de derde periode heeft de ploeg het moeilijk met veel onnodig puntverlies. Maar dan volgt in de laatste competitiewedstrijd tegen Westlandia de ommekeer met een klinkende overwinning. Met dat resultaat en tijdens de nacompetitie, groeit het besef dat promotie voor het grijpen ligt. De aanjagers hiervan zijn Jesper van den Bosch en aanvoerder Peter Verhoeve, zij maken met verhalen uit hun verleden en daden op het veld het verschil en nemen de groep op sleeptouw. Vier wedstrijden, drie keer winst en een keer gelijk is het duidelijke resultaat met terechte promotie.

  Last but not least trainer Edwin de Koning. Dat Edwin de Koning en Smitshoek een goed huwelijk zijn is al langer duidelijk. Daar heeft hij met zijn innemende persoonlijkheid en betrokkenheid bij de club zelf voor gezorgd, hij is inmiddels geliefd bij iedereen. De promotie met Smitshoek is de kroon die een De Koning verdient.

 • foto's: John van Neuren