• Smitshoek stunt en laat Rijnvogels in shock achter

• Aan het begin van de wedstrijd was er vuurwerk, veel rook en gezang op het volgepakte sportpark in Katwijk. Rijnvogels moest de volgende stap richting titel zetten. Als de bezoekers in blessuretijd de 2-3 maken wordt het echter muisstil op “De Kooltuin” en laat Smitshoek de FC Rijnvogels in shock achter.

Vooraf waren de uitganspunten duidelijk, Rijnvogels zou bij winst een belangrijke stap richting de titel zetten, voor Smitshoek was er alleen de eer.
    Trainer Edwin de Koning moest om diverse redenen weer een handvol spelers missen maar dat gaf wel weer de mogelijkheid om een aantal jonge talenten mee te nemen. Er deden deze wedstrijd voor Smitshoek 7 spelers mee uit de eigen jeugd.

Het begin was zoals te verwachten, Rijnvogels geeft vol gas en Smitshoek moet tegenhouden. Het lijkt alsof sommige spelers toch een beetje onder de indruk zijn van de entourage en de zenuwen niet helemaal onder controle hebben.

Al na 7 min. is het raak voor Rijnvogels, na zwak uitverdedigen en daardoor balverlies van Smitshoek op het middenveld wordt de rechtsbuiten weggestuurd en zijn voorzet wordt knap binnengeschoten.
    In de 12e min. weer een kans voor Rijnvogels maar nu kan doelman Michael Termijn redding brengen.
    Na ongeveer een kwartier gaat de Katwijkse storm een beetje liggen en komt Smitshoek wat beter in de wedstrijd.
    In de 25e min. stuurt Noah de Neijs met een dieptepass, Guyon Fernandez weg die vanaf de punt van de zestien met een fraaie boogbal de goalie van Rijnvogels kansloos laat voor de 1-1. Even later moet diezelfde Fernandez geblesseerd het veld verlaten, voor hem komt Sean Verburg.
    Beide ploegen krijgen in de eerste helft nog een kans, eerst Rijnvogels met een kopbal die door Termijn tot corner kan worden getikt en in de 38e min. een schot van De Neijs dat via de bovenkant van de lat over gaat.

Begin tweede helft gaat Rijnvogels weer fel van start met een fraaie actie van de linksbuiten op de achterlijn maar de Smitshoek verdediging kan de daaropvolgende inzet blokkeren.
    In de 53e min een kans voor Smitshoek als Luigi Bruins de bal voor de goal krult en Joey Kleijn kan koppen, maar helaas voorlangs.
    In de 64e min claimt de hele Kooltuin een penalty voor een overtreding, maar de scheidsrechter die er bovenop stond wijst het resoluut af.
    Een paar minuten later komt een mislukte hoge bal in de zestien van Smitshoek die door Termijn geplukt kan worden, maar hij wordt door een speler in de lucht geraakt, valt verkeerd en verliest de bal die vervolgens binnen wordt geschoten voor de 1-2. Nu is het heel Smitshoek dat protesteert maar ook nu is de scheidsrechter resoluut. Michael Termijn kan echter niet verder en Michael Fabrie komt hem vervangen.

In de 80e min komen Dex Jansen en Jelmer van Leeuwen voor hun debuut in de hoofdmacht, twee spelers die al vanaf de Mini-F bij Smitshoek spelen.
    In de 82e min een fraaie rush van Elson Rosario Almeida die tot ver in het strafschopgebied komt. Zijn voorzet bereikt Joey Kleijn die subliem, “achter het standbeen langs” voor de 2-2 zorgt.
    In de laatste minuten wordt de druk van Rijnvogels groter en groter en zijn er veel kansen, maar doelman Fabrie heerst en weigert te capituleren. Met 4, 5 reddingen houdt hij Smitshoek op de been.
    In blessuretijd is er een uitbraak van Smitshoek over rechts via Jelmer van Leeuwen die kan voorgeven op Sean Verburg. Verburg moet dan zien af te rekenen met twee verdedigers, maar hij weet de inmiddels doorgelopen Van Leeuwen weer te bereiken die beheerst de 2-3 binnenschiet.

Smitshoek:
    Michael Termijn (69. Michael Fabrie) – Elson Rosario Almeida – Jochem van den Biggelaar – Nick Meijboom – Damian van den Oever – Noah de Neijs (80. Dex Jansen) – Luigi Bruins – Ryan van Dijk – Nino Urban (80. Jelmer van Leeuwen) – Joey Kleijn – Guyon Fernandez (30. Sean Verburg)