• Smitshoek trapt seizoen af met nederlaag bij IFC

• Dinsdagavond was het dan eindelijk zo ver. Nadat het voetbal maanden stil lag wegens het hardnekkige Coronavirus mochten de mannen weer de spreekwoordelijke wei in. Na vijf trainingen onder leiding van de nieuwe technische staf, bestaande uit Edwin de Koning, Johan Wouters en Marco Snel, werd er direct geoefend tegen zondag Hoofdklasser IFC.
    Smitshoek speelde in beide helften met nieuwe teams.

De eerste helft was overduidelijk voor IFC. De thuisploeg speelde met veel dynamiek en hier had Smitshoek het ontzettend lastig mee. Elke keer werd er wel een vrije man gevonden, waardoor de ploeg van Edwin de Koning weer in de achteruit moest. Dit resulteerde in een snelle achterstand binnen tien minuten door doelpunten van Youri Rombouts, klasbak in de spits van IFC. Voor de drinkpauze werd het ook nog 3-0 door de rappe buitenspeler Elson do Rosario Almeida. Gedurende de drinkpauze kon de staf het één en ander repareren en dit leverde ook gepast succes op. Uit collectief drukzetten snoepte nieuwkomer Guyon Fernandez de bal af van de IFC-doelman en werd vervolgens gevloerd. Een koud kunstje vanaf de stip voor Joey Kleijn, die de 3-1 op het scorebord schoot. Vlak voor de rust was het IFC dat vanuit de omschakeling de 4-1 maakte door een schitterende goal van Youri Rombouts, die hiermee zijn hattrick compleet had.

In de tweede helft was Smitshoek beter georganiseerd en kwam de ploeg van Jack v/d Berg minder tot kansen t.o.v. de eerste helft. De ploeg van Edwin de Koning daarentegen bleef ook langer in balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Na een fraaie redding van doelman Ruben Roodnat moest hij later toch capituleren, 5-1. Aan de andere kant was het de teruggekomen Sean Verburg die werd gevloerd in de zestienmeter, waarna de van Heinenoord overgekomen Jordey van Dam de bal kogelhard op de lat schoot. Vlak voor tijd wist IFC ook nog de 6-1 te maken en eindigde hiermee de eerste oefenwedstrijd voor beide teams. Een leuk detail van de tweede helft was het officieuze debuut van Michel Louwerens en Nahom Mehtarab, afgelopen seizoen nog speler van de O19-1. Zij speelden een verdienstelijke helft.

Opstelling eerste helft: Stef Doedée, Darlison Gerardus, Leroy Resodihardjo, Damian v/d Oever, Yassine Belghar; Gilberto da Silva, Noah de Neijs, Joey Kleijn; Juriën Reineta, Guyon Fernandez en Ray Kroon.

Opstelling tweede helft: Ruben Roodnat, Haibe Abdi, Michel Louwerens, Keke Leupe, Thijs Oomsen; Jochem v/d Biggelaar, Jordey van Dam, Yassine Ballah; Brandon Nooitmeer, Nahom Mehretab en Sean Verburg.

Aanstaande zaterdag ontvangt Smitshoek BVV Barendrecht voor de jaarlijkse dorpsderby. Aftrap om 14:30 uur. Houd de website in de gaten voor de passende Coronamaatregelen rondom deze wedstrijd.