• Smitshoek verder in de play-offs

 • Na een dik verdiende 0-2 overwinning bij AWC Wijchen is Smitshoek een ronde verder in de nacompetitie. Volgende tegenstander is een oude bekende; Achilles Veen.

  Hoewel de eerste kans van de wedstrijd voor AWC is met een schot in het zijnet, was het in de eerste 20 minuten toch vooral Smitshoek dat de klok sloeg. De Oranje-Zwarten gingen verder waar ze de thuiswedstrijd mee hadden afgesloten en dat was vol op de aanval spelen. AWC wordt massaal teruggedrongen en het is eigenlijk wachten op de openingstreffer, maar die valt niet. Steeds is er net een verdedigend voetje of de keeper die in de weg zit. We noteren in die periode ook 5 corners voor Smitshoek.
  Na die 20 minuten ebt het offensief een beetje weg en komen ook de gastheren meer in de wedstrijd. In de 31e min. is er een uitbraak van AWC, maar Termijn redt. Het laatste kwartier wordt het rommelig met aan beide kanten veel fouten, er vallen echter geen kansen meer te noteren.

  Pal na rust krijgt Smitshoek op links een vrije trap genomen door Ilano Silva Timas en ingeschoten door Jochem van den Biggelaar, maar de keeper blokt. Dan komt er een fase waarin de wedstrijd daalt naar een bedenkelijk niveau. Beide teams spelen heel slordig, kunnen de bal niet in de ploeg houden door veel onnodig balverlies. In de 55e min. wordt de ban eindelijk gebroken als Smitshoek op het middenveld de bal van AWC weet te ontfutselen en Nino Urban direct diep wordt gestuurd. Urban blijft zijn directe tegenstander de baas en weet ook de keeper te verschalken voor de 0-1. Nu moet AWC op jacht naar de gelijkmaker, echte grote kansen kan de thuisploeg niet afdwingen, wel moet het achterin veel meer risico nemen.

  Smitshoek komt daardoor in de positie dat het countervoetbal kan/moet spelen en de grootste kansen zijn dan ook voor Smitshoek. Zeker drie keer een uitbraak met een overtal situatie of alleen op de keeper af maar de aanvallers lijken hun zenuwen niet de baas te zijn en weten de kansen niet te verzilveren. Op het moment dat de meegereisde supporters beginnen te vrezen voor die oude voetbal wet: Als je zelf niet scoort, dan…..is daar de bevrijding in de 85e min. AWC is in de aanval en Termijn moet redding brengen. Direct volgend op die redding wordt de net ingevallen Eloge Kangi in één tijd over rechts diep gestuurd. De rappe jeugdspeler is razendsnel aan de overkant, houdt goed het overzicht en weet met een prima steekpass Urban te bedienen die afdrukt voor de beslissende 0-2. De wedstrijd is gespeeld in de resterende tijd + wat extra minuten gebeurd er niets noemenswaardig meer.

  Smitshoek vierde met de supporters na afloop nog een gemoedelijk feestje op het terras van de sympathieke gastheren van AWC, het was voor iedereen duidelijk dat de betere ploeg door is naar de volgende ronde.

  Woensdag 5 juni 19.00 uur aftrap thuis op Smitshoek tegen Achilles Veen met de return op zaterdag 8 juni om 15.30 uur in Veen. De winnaar van deze ronde promoveert naar de 3e Divisie.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Damian van den Oever – Peter Verhoeve – Nick Meijboom – Lorenzo Braaf (61.Lucio Hollander) – Jesper van den Bosch – Ilano Silva Timas - Jochem van den Biggelaar – Quinten van der Ent – Luc Delmee (78.Eloge Kangi) – Nino Urban (90.Marvin van der Made)

 • foto's: John van Neuren