• Smitshoek verliest bij ARC

• Smitshoek was zaterdag niet opgewassen tegen ARC. In een matige wedstrijd had ARC in de 2e helft genoeg aan 2 snelle aanvallen om de 2-0 eindstand te bepalen.

Trainer Edwin de Koning moest weer eens schuiven in de opstelling. Luigi Bruins kwam centraal achterin te staan en daardoor was er het basis debuut van de jonge Gabri de Rover.
    ARC, winnaar van de 2e periode en op 3 punten van de koplopers, begint fel aan de wedstrijd. Het zet hoog druk en dwingt Smitshoek ver terug op eigen helft.
    De gastheren hebben wel het beste van het spel, maar Smitshoek komt nauwelijks in de problemen. In de 12e min. een afstandsschot dat gedragen door de wind met een boog binnen kan vallen, maar Michael Fabrie tikt over. Dat leek gevaarlijker dan het was.
    In de 37e min. nog een kans voor de rappe linksbuiten van ARC maar ook hier is Fabrie attent.
    Veel meer viel er niet te noteren voor de 1e helft. Smitshoek houdt simpel tegen maar kan zelf totaal geen vuist maken. De spaarzame aanvallen stranden al voor het tot echte kansen kan komen.

Begin 2e helft komt Emilio Samsey voor Gabri de Rover. Smitshoek begint goed met meer aanvallende intenties. Maar al na een paar minuten laat de verdediging een zee van ruimte voor de linksbuiten van ARC die ongehinderd kan opkomen en voorzetten. Voor de goal staat de spits geheel vrij en hij kan simpel de 1-0 inkoppen.
    Amper 2 minuten later komt Smitshoek goed weg als ARC een corner neemt en de paal redding brengt op het schot dat volgt.
    In de 55e min. de enige echte kans van Smitshoek. Joey Kleijn kan een paar meter buiten de zestien aannemen, draaien en een vlammend schot afleveren dat door de keeper met moeite tot corner kan worden getikt.
    Twee minuten later is er al de beslissing bij een snelle uitbraak van ARC, staat het achterin bij Smitshoek niet goed en maakt de thuisploeg 2-0.
    Smitshoek geeft zich nog niet gewonnen, trainer De Koning probeert het nog met wat omzettingen en wissels maar het tij kan niet gekeerd worden.

Door de nederlaag zakt Smitshoek naar de 8e plaats op de ranglijst. Het doel van spelers en staf bij aanvang van het seizoen, plek 5, is zeker nog mogelijk maar dan moeten er nog wel de nodige potjes gewonnen worden.
    Er resten nog 4 wedstrijden: volgende week thuis tegen Scherpenzeel, dan op Hemelvaartsdag uit naar Rijnvogels en 2 dagen later thuis tegen ’s-Gravenzande. De competitie wordt afgesloten met een uitwedstrijd bij het inmiddels gedegradeerde Achilles ’29.

Smitshoek:
    Michael Fabrie – Ryan van Dijk – Jochem van den Biggelaar – Luigi Bruins – Jay Smit (73. Sean Verburg) – Perry van Eijken – Damian van de Oever - Gabri de Rover (46.Emilio Samsey) – Joey Kleijn (84. Noah de Neijs) – Guyon Fernandez – Nino Urban