• Smitshoek verliest burenruzie van Heerjansdam

 • Smitshoek heeft de eerste wedstrijd van het Van Donge & De Roo toernooi met 1-3 verloren van Heerjansdam. In een uiterst povere eerste helft kwam Smitshoek op een 0-3 achterstand. In de tweede helft deed invaller Daniël Esajas nog wat terug, maar kon niet voorkomen dat de Dammers winnend van het veld stapte.

  Op het hoofdveld kunnen de gasten al snel juichen, want binnen de minuut wordt een schot uit de tweede lijn van richting veranderd en eindigt de bal zo achter de kansloze Termijn, 0-1. Smitshoek komt moeilijk in de wedstrijd en het is Heerjansdam dat het initiatief heeft. Een paar minuten na de eerste ligt ook de tweede goal in het mandje, waarbij gezegd moet worden dat de uithaal in de kruising van de linksbuiten van Heerjansdam erg fraai is, 0-2. De thuisclub heeft duidelijk een offday. De passing is onnauwkeurig en verdedigend is er weinig bereidheid om een metertje extra te doen. Als een schot van afstand verkeerd wordt getaxeerd door Michael Termijn lijkt het dieptepunt wel bereikt, 0-3. Gelukkig voor hem kan hij zich een paar minuten later weer onderscheiden met een puike redding om een grotere achterstand te voorkomen. Smitshoek kan in de eerste helft geen noemenswaardige mogelijkheden noteren.

  In de tweede helft heeft Smitshoek wel het initiatief en gaat het op zoek naar doelpunten. De opgestoomde Nino Urban trekt de bal keurig terug op Daniël Esajas, maar de bal stuitert, waardoor zijn schot via zijn scheenbeen in de handen van oude bekende Oscar Roos eindigt. Niet veel later is het wel raak. Smitshoek weet de bal te veroveren en brengt snel Esajas in stelling die allang geconstateerd heeft dat Roos ver voor zijn doel staat en de bal weergaloos over hem heen schiet, 1-3. De thuisclub probeert het wel, maar grote kansen ontbreken. Heerjansdam komt ook nog één keer voor Termijn, maar hij redt prima. Zo eindigt de eerste wedstrijd van het Van Donge & De Roo in een teleurstellende nederlaag tegen een prima voetballend Heerjansdam.

  Aanstaande zaterdag speelt Smitshoek haar tweede duel van het Van Donge & De Roo toernooi tegen competitiegenoot SC Feyenoord. Aftrap om 14:30 uur op het hoofdveld van Sportpark Smitshoek.

  Opstelling:
  Michael Termijn, Tom Brugman, Jochem v/d Biggelaar, Emilio Samsey (45. Elson Rosario do Almeida), Ryan van Dijk; Perry van Eijken (60. Damian v/d Oever), Hermon Tekleab, Bobby Vos (65. Ray Kroon); Guyon Fernandez (70. Allard Janssen), Joey Kleijn (45. Daniël Esajas), Nino Urban.