• Smitshoek verliest in de slotfase van RVVH

  • Dinsdagavond ontving Smitshoek op eigen sportpark regiogenoot RVVH. Het was voor de aanwezige toeschouwers een aantrekkelijke partij, waarbij twee teams te zien waren die door middel van verzorgd combinatiespel ten strijde trokken. Waar de wedstrijd in de eerste helft goed gelijk op ging, waren de beste kansen voor RVVH. Zo vond de ploeg van de nieuwbakken trainer Kevin Vink twee keer de lat en werd een reuzekans hoog over het doel van Smitshoek-goalie Roodnat geschoten. Aan de andere kant was Smitshoek ook een aantal maal gevaarlijk, maar helaas misten de inzetten van Kleijn, Van Dam en Reineta net het doel. Daarnaast had Smitshoek een strafschop kunnen krijgen na een vermeende overtreding op Juriën Reineta, maar de scheidsrechter wilde hier niet aan. Uiteindelijk werd het vlak voor rust 1-0 nadat Joey Kleijn een foutje in de Ridderkerkse defensie afstrafte.

    In de tweede helft werd er aan beide kanten gewisseld en was RVVH de betere partij. Smitshoek kreeg moeilijk druk op de opbouw van RVVH en had moeite om gevaar voor het blauw-witte doel te stichten. Buiten het feit dat de gasten prima voetbal lieten zien, waren ze ook in de omschakeling levensgevaarlijk. Door twee uitmuntende reddingen van Ruben Roodnat bleef Smitshoek op voorsprong. Smitshoek kwam in de persoon van Juriën Reineta nog twee keer gevaarlijk voor het doel, maar helaas speelde hij twee keer net de bal te ver voor zich uit. Uiteindelijk werd het offensief van RVVH beloond. Vlak voor tijd werkte de RVVH-spits een bal in het Smitshoek doel en werd er nog een foutje in de opbouw afgestraft, waardoor RVVH met een overwinning van het veld stapte.

    Zo is het nog even wachten op de eerste overwinning in de voorbereiding. Wel slaagde hoofdtrainer Edwin de Koning voor zijn UEFA A-opleiding, waarvoor we hem natuurlijk graag feliciteren. Aanstaande zaterdag reist Smitshoek af naar Veenendaal voor het treffen met de Merino’s. Aftrap in Veenendaal is om 14:30 uur. De competitie start over twee weken in Scherpenzeel, debutant in de Hoofdklasse.

    Opstelling: Ruben Roodnat, Darlison Gerardus, Thijs Oomsen (45. Leroy Resodihardjo), Vincent Verbond, Yassine Belghar; Damian v/d Oever (45. Jochem v/d Biggelaar), Noah de Neijs (60. Damian v/d Oever), Jordey van Dam; Juriën Reineta, Joey Kleijn (75. Gilberto da Silva), Brandon Nooitmeer.

  • foto's: John van Neuren