• Smitshoek verliest in Nieuwenhoorn

• Voor de tweede week op rij heeft Smitshoek niet weten te winnen. Uit tegen de nummer 11 van de vierde divisie A was Smitshoek gebrand op een goed resultaat. Trainer Edwin de Koning had zijn ploeg op 1 plaats gewijzigd. Elson Rosario Almeida mocht starten . Dit kostte Damian van den Oever zijn plaats.

In het Oranje Tenue van Jordex/ Universal Steel begon Smitshoek met duidelijke intenties. Nieuwenhoorn moest achteruit en Smitshoek ging het spel maken. Al snel leidde dit tot schoten van Joey Kleijn en Bobby Vos. In de tegenstoot liet Nieuwenhoorn zich echter ook gelden. De thuisclub vond het eigenlijk ook wel lekker om op de counter te spelen. Smitshoek speelde een tempo te laag om echt goed in het strafschopgebied van de gastheren te komen. Het gevaarlijkste moment voor Smitshoek kwam na goed 10 minuten toen keeper Van de Wijngaard de bal na een voorzet liet vallen. Uit de scrimmage wist niemand zijn voet goed tegen de bal te krijgen. Uit de eerstvolgende aanval van Nieuwenhoorn was het wel raak. De 1-0 werd gescoord door Lukas Hamann op aangeven van Christiaan Dabaghian. Goed vijf minuten later was het zelfs 2-0 toen een lange bal heel behendig uitgespeeld werd door Dabaghian. Na goed een half uur werd het zelfs 3-0, opnieuw door Dabaghian na een lange bal van achteruit. Smitshoek had wel een optisch overwicht op het veld, maar wist niet meer te creëren tegen de stugge verdedigers dan een aantal schoten vanuit de tweede lijn. De gastheren bleven gevaarlijk vanuit de counter.

Na de rust bracht Edwin de Koning, Damian van den Oever in plaats van Luc Delmee. Smitshoek drukte nog verder naar voren zonder echt gevaarlijk te worden. Binnen 10 minuten lag zelfs de 4-0 in het net na slecht uitverdedigen van de Smitshoekers. Frank de Regt wist dit goed af te straffen. Daarmee verdween de laatste spanning uit de wedstrijd. In een hoger tempo dan voor rust probeerde Smitshoek nog wel wat te forceren, maar veel verder dan een paar schoten naast en een goede vrije trap van Joey Kleijn kwamen ze niet. Door dit verlies zakken de Smitshoekers naar de 5e plaats. Op de ranglijst staan 7 ploegen binnen 4 punten verschil van elkaar. Hopelijk kan na de winsterstop op 21 januari uit tegen Odin’59 een vervolg gegeven worden aan de goede eerste helft van de competitie.

Opstelling Smitshoek:
    Michael Termijn; Elson Rosario Almeida, Peter Verhoeve, Jochem van den Biggelaar, Luc Delmee (46. Damian van den Oever); Emilio Samsey, Luigi Bruins, Lorenzo Braaf, Nino Urban (61. Jelmer van Leeuwen); Bobby Vos, Joey Kleijn

• foto's: John van Neuren

Foto's volgen