• Smitshoek verliest van Achilles Veen

• Smitshoek heeft de uitoverwinning op DUNO D geen succesvol vervolg kunnen geven. Thuis moesten de Smitshoekers het onderspit delven tegen de groenwitten formatie uit Veen. De gasten kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Zain Moghal. Na rust kwam Smitshoek via Emilio Samsey langszij, maar uiteindelijk was het invaller Thomas Schilders die door twee doelpunten de wedstrijd besliste in Veens voordeel.

Achilles Veen kwam vol vertrouwen naar Smitshoek met vijf overwinningen op rij. Tijdens de seizoenopener stonden beide ploegen ook tegen elkaar en daar gingen de oranjezwarten na een magistrale voorstelling met de punten aan de haal. Achilles was dit niet vergeten en was in de openingsfase de ploeg met het balbezit. In een weinig enerverende eerste helft waren de kansen schaars en was de wind ook een vervelende factor voor de spelers. Waar de groenwitten de bal hebben, is de eerste kans voor Smitshoek. Jochem van den Biggelaar ziet Guyon Fernandez vertrekken achter de laatste linie en lanceert de spits. Nino Urban sprint wel met hem mee, maar Fernandez besluit zelf te schieten en ziet zijn inzet gekeerd worden door Achilles-goalie Jordy Zielschot. Het eerste gevaar voor de gasten is direct raak. Een afstandsschot van ongeveer 25 meter wordt door de wind gevangen en verdwijnt over Michael Fabrie heen, 0-1. Daarna is het nog Nikki Baggerman die namens Achilles een schot lost, maar hier antwoord Michael Fabrie op met een mooie duik.

Na de rust komt er een energieker Smitshoek naar buiten. Na een serie hoekschoppen kopt Nick Meijboom op doel en via een scrimmage eindigt de bal op het hoofd van Emilio Samsey die bij de tweede paal de 1-1 binnenkopt. De thuisclub zie je opleven en is hierdoor wat vaker op de helft van de gasten te vinden is zonder verder kansen te creëren. Niet veel later leidt een aantal Veense hoekschoppen tot een grote kans voor middenvelder Thomas de Man, maar vanuit een kansrijke positie schiet hij voorlangs het doel van Fabrie. Minuten later gaat het gruwelijk mis als Michael Fabrie ongelukkig uitglijdt bij het spelen van een lange bal, waardoor de bal voor de voeten komt van Achilles-spits Thomas Schilders die vervolgens van een meter of veertig de bal in het lege doel schiet, 1-2. Smitshoek moet in de achtervolging, maar gevaarlijk wordt het nooit. Veen is in de omschakeling de gevaarlijke ploeg en na een aantal reddingen moet Fabrie in de 84e minuut toch buigen voor opnieuw Thomas Schilders. De spits draait knap weg bij het centrale duo van Smitshoek en schuift bekeken de 1-3 binnen. Vlak voor tijd is het de ingevallen Bobby Vos die een voorzet van Elson Rosario Almeida nog op doel schiet, maar zijn volley mist de kracht en wordt gevangen door de Veense doelman. Na precies negentig minuten fluit de prima leidsman Van Dijk af en stappen de gasten verdiend met een overwinning van het veld.

Volgende week ontvangt Smitshoek koploper Capelle. Een mooie wedstrijd voor de mannen van Edwin de Koning om hun status van angstgegner waar te maken, want Smitshoek is één van de twee ploegen die wist te winnen van de titelfavoriet. In de uitwedstrijd werd er met 1-3 gewonnen en waren de oranjezwarten levensgevaarlijk in de omschakeling, dus de Capellenaren zullen op hun hoede zijn. Kortom, een mooi regionaal affiche!

Opstelling Smitshoek:
    Michael Fabrie, Edson Rosario Almeida, Jochem v/d Biggelaar, Emilio Samsey, Nick Meijboom (84. Damian v/d Oever); Perry van Eijken (84. Bobby Vos), Luigi Bruins (72. Noah de Neijs), Daniël Esajas (72. Joey Kleijn); Nino Urban, Guyon Fernandez, Sean Verburg.

• foto's: John van Neuren