• Smitshoek verliest wederom van Zwaluwen.

 • Smitshoek verloor afgelopen zaterdag met 1-2 van Zwaluwen Vlaardingen, dat zich met recht de angstgegner van Smitshoek mag noemen. Zelfs de meest trouwe supporter kan zich geen overwinning meer herinneren.

  Op een koud en matig bezet sportpark, begon Smitshoek zonder Ryan Koolwijk en Danilo Alkema en Marvin v/d Made aan de wedstrijd in de oranje shirts van Universal steel en Jordex.

  De gasten zetten hoog druk op de verdediging, en probeerden zo de opbouw van Smitshoek te verstoren, waar ze prima in slaagden en in de 10e minuut ontstond het 1e gevaar voor het doel van Michael Termijn. Het diagonale schot werd echter uitstekend door hem gepareerd.

  Waar de Vlaardingers snel de gevaarlijke spitsen Pjotr Jongste en Quincy Does in stelling probeerden te brengen, trachtte Smitshoek combinerend het doel van de tegenstander te bereiken. Door de vele foute passes slaagde Smitshoek daar nauwelijks in. Toch kon, de verder onzichtbaar spelende, Bobby Vos, door een hard schot keeper Boy de Jong in de problemen brengen. En ook de rebound kon niet verzilverd worden. In de daarop volgende snel uitgevoerde aanval kon de al eerder genoemde Pjotr Jongste de 0-1 aantekenen.

  Na deze goal kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, en rond de 30 minuut kwam Nino Urban, de gevaarlijkste Smitshoek aanvaller, vanaf de rechterkant naar binnen, zijn schot belande, met wat hulp van de keeper, in het net. Twee minuten na deze 1-1 kreeg Luc Delmee een unieke kans om zijn ploeg op voorsprong te koppen, maar helaas slaagde hij hier niet in. In de rest van de 1e helft hielden beide teams elkaar in evenwicht, zonder beide tot grote kansen te komen.

  In de 2e helft het zelfde beeld. Zwaluwen zocht snel de aanval, waar Smitshoek het vooral combinerend probeerde.
  In de 52 minuut loste Gerson Pinas een schot van buiten de 16 meter, waar keeper Michael Termijn zich op verkeek, een klein foutje van de dit seizoen zo betrouwbare doelman. De 1-2 werd uitbundig gevierd door het fanatiek spelende Zwaluwen en de luidruchtig aanwezige trainer de Zeeuw.

  Smitshoek moest weer in de achtervolging, zette Zwaluwen wel onder druk, maar verder dan 2 kopkansen van Joey Klein kwam het eigenlijk niet. De ploeg van trainer de Koning mocht zelfs niet klagen dat de verder prima leidende scheidrechter Pieter van Veelen de 1-3 afkeurde, nadat zijn assistent hands had geconstateerd.

  Net voordat de schemering echt inviel blies scheidsrechter voor het einde. De weinige, onderkoelde, toeschouwers spoeden zich naar de warme chocomel, en konden niet anders dan constateren de ploeg die het meest verdiende had gewonnen.

  Volgende week de laatste wedstrijd van dit jaar uit bij Nieuwenhoorn. Hopelijk kan Smitshoek dit jaar met een overwinning afsluiten.

  Opstelling Smitshoek:

  Michael Termijn, Damian v/d Oever, Peter Verhoeve, Jochem v/d Biggelaar (Elson Rosario Almeida) , Lorenzo Braaf, Luigi Bruins, Emilio Samsey, Luc Delmee,( Crescendo v Berkel) Bobby Vos (Jelmer v Leeuwen) Joey Klein, Nino Urban.

 • foto's: John van Neuren