• Smitshoek verliest weer thuiswedstrijd.

 • Een ongeïnspireerd Smitshoek verloor op 2e paasdag wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal was het Spijkenisse dat verdiend de drie punten meenam.

  Het verschil in instelling was al vanaf de aftrap te horen en te zien, op het zonnige en drukbezette sportpark.
  Waar de spelers van Spijkenisse elkaar verbaal opjutten en direct de aanval zochten, begon de in de shirt van megabike/ Safex en Grando keukens spelende thuisploeg stil en heel slordig aan de wedstrijd. Vooral het middenveld van Smitshoek, waar toch de spelers met de nodig routine liepen (Luigi Bruins en Perry van Eijken) grossierde in foute aannames en passes. Doordat de Smitshoek verdediging onder leiding van Jochem v/d Biggelaar en Nick Meijboom wel scherp was, kwam Spijkenisse wel tot een overwicht, maar niet tot uitgespeelde kansen. Het was zelfs de thuisploeg, die in de enige 2 uitgespeelde aanvallen tot kansen kwam, beide voor Ryan van Dijk. Maar deze troffen geen doel. Pas in de 40e minuut was er direct gevaar voor Spijkenisse, maar de strakke lage voorzet werd door iedereen gemist, zodat de rust met een 0-0 bereikt werd.

  Wie na de rust een ander Smitshoek verwachte, kwam bedrogen uit. Sean Verburg was Gyon Fernandez komen vervangen, maar die wissel zette ook geen zoden aan de dijk. Spijkenisse voerde de druk op, zij hebben in de strijd tegen degradatie alle punten hard nodig. In de 60e minuut leek de 0-1 al te vallen, maar de goal werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. 10 minuten later viel de verdiende 0-1 alsnog. Sean Verburg verspeelde in de aanval opnieuw op een heel knullige manier de bal. Deze werd direct naar de net ingevallen linksbuiten geplaatst, die volgelvrij kon oprukken naar de goal en hij liet keeper Michael Fabrie kansloos. Trainer Edwin de koning wisselde aanvallers Joey Klein en Nino Urban in voor Daniel Esajas en Bobby Vos, maar zoals eerder gezegd, Smitshoek kon het tij niet keren, en speelde een kansloze wedstrijd. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Boyd van Kommer, hij gaf geel aan Perry van Eijken en Luigi Bruins, gelukkig voor de supporters precies op tijd af. Zij (de supporters) hadden zich lang genoeg geërgerd.
  Volgende week mag Snitshoek naar Utrecht om tegen wederom een laagvlieger DHSC nu wel de 3 punten binnen te slepen. Om positief te eindigen, het kan alleen maar beter gaan.

  Opstelling Smitshoek. Michael Fabrie , Jochem v/d Biggelaar, Nick Meijboom, Ryan v Dijk, Damian v/d Oever, Luigi Bruin, Perry v Eijken( Jay Smit), Emilio Samsey, Joey Kleijn (Daniel Esajas), Gyuon Fernandeze (Sean Verburg) Nino Urban (Bobby Vos)

 • foto's: John van Neuren