• Smitshoek verslaat “buurman” Rijsoord

• Op de zaterdag van het paasweekeinde mocht Smitshoek aantreden in Ridderkerk tegen Rijsoord. “De Kraaien” staan onderaan met slechts 8 punten. Voor Smitshoek dus zaak om hier in ieder geval de 3 punten te pakken, na de tegenvallende resultaten van de laatste 4 wedstrijden.

In shirts gesponsord door Megabike en Safex begon Smitshoek scherp aan de wedstrijd. Al na 4 minuten werd een ingestudeerde corner vanaf 16 meter ingeschoten door Joey Klein en stond de 0-1 op het scorebord. 2 minuten later was het zelfs al 0-2 toen keeper Tomas Fernandes slecht uitverdedigde en Joey Klein vrijgezet werd voor het doel. Hij aarzelde niet en maakte zijn 2e doelpunt. Een zorgeloze wedstrijd met een hoge score leek op komst. Het is dat Smitshoek rekening hield met de wedstrijd van 2e Paasdag tegen Spijkenisse en dus een tandje terugschakelde. Smitshoek deed het rustig aan en Rijsoord was niet bij machte om de wedstrijd om te keren. Zo werd de eerste helft in een laag temp uitgespeeld zonder dat beide ploegen heel gevaarlijk werden.

Bij het begin van de 2e helft wilde Rijsoord graag laten zien dat het meer kan dan alleen als schietschijf dienen. Het ging wat meer meevoetballen en kwam ook al snel terug in de wedstrijd. Gazar Dermendjan reageerde alert toen Michael Fabrie een hard schot niet voldoende kon verwerken en bracht de 1-2 op het scorebord. Smitshoek moest het trage tempo weer op gaan voeren en de wedstrijd weer naar zich toe zien te halen. Vaak is dat een lastige opdracht en ook Smitshoek kon dit niet direct voor elkaar krijgen. Pas nadat Edwin de Koning een aantal wissels toegepast had lukte het om meer controle te krijgen. Sean Verburg en Jay Smit kwamen na 70 minuten in het veld voor Guyon Fernandez en Damian van den Oever. Er kwam direct meer gevaar want een minuut later was Verburg al dicht bij een treffer en 5 minuten later nog eens. Het was echter Joey Klein die 10 minuten voor tijd zijn 3e treffer maakte en zo de eindstand op 1-3 bepaalde.

Maandag 18 april wordt er op Sportpark Smitshoek om 14.30 uur afgetrapt tegen een andere laagvlieger: Spijkenisse.

Opstelling Smitshoek:

Michael Fabrie; Ryan van Dijk, Jochem van den Biggelaar, Nick Meijboom; Perry van Eijken, Luigi Bruins (88. Noah de Nijs), Emilio Samsey, Damian van den Oever (72. Jay Smit); Guyon Fernandez (72. Sean Verburg), Joey Klein (88. Bobby Vos), Nino Urban

• foto's: John van Neuren