• Smitshoek verspeelt onnodig de punten

 • Als je zelf niet scoort, de kansen niet benut, is het een voetbalwet dat de tegenstander er met de punten vandoor gaat. Zo’n wedstrijd speelde Smitshoek afgelopen zaterdag in en tegen Rijsoord. Een periode net na rust waarin Rijsoord het initiatief had was voldoende voor de winst. Rijsoord deed wat het moest doen, namelijk scoren in de 61e minuut en bracht zodoende de 1-0 op het scorebord. Tevens de einsuitslag.

  Smitshoek, spelend in het tenue met daarop de sponsornamen van Jordex en Universal begon voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf het begin speelde men zoveel mogelijk op de helft van Rijsoord. De ploeg van trainer Marco van Rijn werd terug gedrongen en speelde veelal met zo’n 6 á 7 spelers gegroepeerd achter de bal. Men beperkte doelpogingen tot een aantal counters, waarop Smitshoek wel alert moest blijven. In de 12e minuut dacht Joey Kleijn de score te openen voor Smitshoek, echter zijn kopbal raakte de lat. De spits van Smitshoek had ook 5 minuten later pech, toen hij na een mooie loopactie een voorzet van de prima op dreef zijnde Jurien Reinata tegen de buitenkant van de paal schoot. In de 37e minuut kon Damien v.d. Oever een strakke voorzet van Jurien Reinata niet verzilveren. De grote kans werd teniet gedaan door de talentvolle keeper van Rijsoord Ragip Ozrak. De hierna genomen cornerbal werd helaas voor Smitshoek net over gekopt door aanvoerder Rutger v.d. Kleij.

  Na de rust werd duidelijk dat de trainer van Rijsoord zijn spelers opdracht had gegeven op zoek te gaan naar een doelpunt. Rijsoord nam het initiatief een bepaalde periode, waarop Smitshoek geen antwoord had. De achterste linie van de thuisclub schoof op naar voren en aanvallers zetten vroeg druk op de verdediging van Smitshoek. Smitshoek kwam in deze periode sporadisch nog in de buurt van het doel van Rijsoord en moest een doelpunt van Rijsoord incasseren. Knullig balverlies van Vincent Verbond, de linksachter van Smitshoek gaf Marcelo Gomes in de 61e minuut de kans de score te openen, wat hij dan ook deed. Stef Doedée was kansloos op zijn inzet.

  Een paar minuten later reageerde Richard Middelkoop met een wissel. De trainer van Smitshoek bracht Noah de Neijs in voor aanvoerder Rutger v.d. Kleij. Smitshoek nam weer wat meer het initiatief, maar kon eigenlijk niet echt gevaarlijk worden. In de 79e minuut kwam Ray Kroon nog in het veld voor de zeer ijverige Stefano Gonsalves, gevolg door de wissel Brayton Biekman voor Jurien Reinata. Deze extra aanvallende impuls bracht Smitshoek echter niet tot een doelpunt. De keeper van Rijsoord hield zijn doel schoon wat resulteerde in winstpunten voor de thuisclub. De goed fluitende scheidsrechter Kieft kon namelijk de eindstand van 1-0 op het wedstrijd formulier zetten.

  De supporters van Smitshoek verlieten met een kater het complex van Rijsoord. Smitshoek had bij winst zo’n vier plaatsen kunnen stijgen. Helaas zat dit er dus niet in deze zaterdagmiddag. Dan a.s. zaterdag maar, waarin de laatste wedstrijd van 2019 tegen Duno gespeeld gaat worden op het complex van Smitshoek. Aanvang: 14.30 uur

  Opstelling tegen Rijsoord: Stef Doedée, Darlison Gerardus, Rutger v.d. Kleij aanvoerder (66e Noah de Neijs), Leroy Resodihardjo, Vincent Verbond, Jurien Reinata (79e Brayton Biekman), Joey Kleijn, Jochem v.d. Biggelaar, Pucho Rekondie, Stefano Gonsalves (79e Ray Kroon), Damien v.d. Oever

 • foto's: John van Neuren