• Smitshoek verzuimt te scoren

 • Smitshoek speelde zaterdag bij Nieuwenhoorn een goeie wedstrijd. Het gaf niks weg en creëerde zelf heel veel kansen, maar het vizier stond niet op scherp met als gevolg een teleurstellende 0-0.

  Voor de eerste wedstrijd na de winterstop kon trainer Edwin de Koning geen beroep doen op Van den Oever en Bruins, Lopes Mendes was niet helemaal fit en begon op de bank.

  Het eerste kwartier was nogal mat, beide ploegen probeerden voorzichtig de aanval te zoeken zonder gevaarlijk te worden. Daarna neemt Smitshoek wat meer het heft in handen. Nieuwenhoorn heeft de laatste linie hoog staan en met name Peter Verhoeve weet de bal van achteruit regelmatig net achter die linie te leggen. Delmee en Urban kunnen hiervan profiteren en gevaarlijk worden, maar het lukt allemaal net niet. Net over, net naast, net niet de bal onder controle en als er dan wel een goed schot gegeven kan worden is er telkens oud-Smitshoek doelman Mike van de Wijngaart die zijn doel schoon houdt.
  Ook Van den Biggelaar en Van den Bosch krijgen nog een kans om de score te openen.

  In de tweede helft blijft Smitshoek de betere ploeg, hoewel Nieuwenhoorn zo rond het uur wat meer uit de schulp kruipt en voor het eerst met twee afstandsschoten voor dreiging zorgt.
  Smitshoek blijft de aanval zoeken en kansen creëren maar net als in de eerste helft verzuimt het om de trekker echt over te halen.
  Het neemt bij die aanvallen wel de nodige risico’s door achterin regelmatig een-op-een te staan tegenover de twee loerende spitsen van Nieuwenhoorn. Dat ziet er soms dreigend uit maar echt gevaarlijk worden ze niet.

  De grootste kans is in de 89e min. voor Smitshoek als na een afgeslagen corner van de thuisploeg, Smitshoek er over drie schijven razendsnel uitkomt. Ilano Silva Timas komt alleen voor de keeper, maar Mike van de Wijngaart mocht zich na weer een prima redding definitief tot Man of the Match laten kronen.

  Al met al een teleurstellende 0-0 waarmee Smitshoek zichzelf behoorlijk tekort deed.
  Zaterdag 3 februari nieuwe ronde, nieuwe kansen als LRC op bezoek komt.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Lorenzo Braaf – Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar – Tim Zandwijk – Jesper van den Bosch – Ryan Koolwijk – Quinten van der Ent (46.Djaniny Lopes Mendes) – Luc Delmee (77. Marvin van der Made) – Ilano Silva Timas – Nino Urban

 • Foto's: John van Neuren