• Smitshoek wint bij competitiegenoot Spijkenisse

 • Smitshoek heeft de tweede wedstrijd van de voorbereiding in Spijkenisse ook winnend afgesloten. In een leuke wedstrijd met veel actie voor beide doelen stapte de ploeg van Edwin de Koning met een 3-1 overwinning van het veld. Luigi Bruins bracht Smitshoek op voorsprong, waarna Spijkenisse vanuit de omschakeling langszij kwam. Tegen het einde van het duel waren het Luc Delmee en Sem Yvel die de overwinning in veilige haven brachten.

  Op een broeierig kunstgrasveld in Spijkenisse nemen beide ploegen het tegen elkaar op in drie delen van dertig minuten. Smitshoek is in het eerste deel duidelijk de betere partij en heeft voornamelijk de bal. Nadat Bruins de bal verovert, zet hij direct Van der Made aan het werk, maar zijn schot vliegt over. Een nieuwe aanval leidt tot een schot van Elson do Rosario Almeida, maar zijn inzet wordt op het laatste moment nog geblokt. Driemaal is echter scheepsrecht. Een snelle omschakeling van Smitshoek levert een hoekschop op, waarna de afvallende bal wordt opgepikt door Luigi Bruins en hij knalt de bal met links diagonaal in de onderhoek, 0-1. Smitshoek behoudt ook na de treffer het veldoverwicht. Peter Verhoeve en Jochem van den Biggelaar winnen hun duels, waardoor Smitshoek de bal snel terug heeft en backs Elson do Rosario Almeida en Lorenzo Braaf trekken ook ten aanval. Zo is het Braaf die Bruins vindt, hij verplaatst de bal naar rechts waar Van Berkel vervolgens Van de Made voor de keeper zet, maar zijn inzet wordt gekeerd. Spijkenisse doet vlak voor het verstrijken van de eerste dertig minuten zowaar wat terug. Smitshoek staat met teveel spelers voor de bal, waarna de thuisclub snel de diepte zoekt en een voorzet van de linksbuiten ingekopt kan worden, 1-1.

  In het tweede deel van de wedstrijd is duidelijk te zien dat er meer ervaren krachten binnen de lijnen komen aan de kant van Spijkenisse en Smitshoek heeft het dan ook een kwartier lastig. De oranjezwarten komen moeilijker van hun eigen helft af zonder dat Spijkenisse gevaarlijk wordt. Edwin de Koning brengt na 45 minuten de nodige frisse benen in het veld en hiermee pakt het elftal direct het initiatief terug. Linksback Lorenzo Braaf duikt in de zestienmeter op en zijn schot wordt nog net geblokt, waarmee een zeker doelpunt wordt voorkomen. Aan de andere kant krijgt stagekeeper Tuana Ozdemir de handen van de Smitshoek supporters op elkaar als hij driemaal een kans van de thuisclub onschadelijk maakt. Middenvelder Crescendo van Berkel ontvangt vervolgens op de rechterflank de bal, passeert zijn directe tegenstander en gunt Marvin van de Made opnieuw een grote kans, maar een doelpunt is de spits deze middag niet gegund. Nadat beide ploegen in het derde blok weer het nodige wisselen, blijft Smitshoek de beduidend betere partij. Met veel beweging op het veld wordt de thuisclub verder in de verdedigende stellingen gedwongen. Lorenzo Braaf bedient Luc Delmee die vervolgens oog heeft voor de bijgesloten Joost van Eck, maar hij schiet te gehaast over. Niet veel later is het een aanval over de rechterkant waarbij Jelmer van Leeuwen zijn inzet gekeerd ziet worden door de Spijkenisse-keeper. Een kwartier voor tijd is het wel raak. Emilio Samsey neemt een vrije trap snel en lanceert Jelmer van Leeuwen die vervolgens goed het overzicht behoudt en Luc Delmee in twee instanties de bal in het doel van Spijkenisse ziet schuiven, 1-2. Tegen het eindsignaal is het opnieuw de bedrijvige Samsey die ditmaal oog heeft voor de diepgaande Van Eck, waarbij Van Eck niet zelfzuchtig is en de bal breed legt op Sem Yvel die vervolgens bekwaam de 1-3 binnenschiet. Spijkenisse krijgt nog één reuze kans, maar Damian van der Oever is de reddende engel op de doellijn.

  Aanstaande dinsdag ontvangt Smitshoek derde divisionist ASWH. De degradant uit de tweede divisie maakt een frisse en gretige indruk, maar dat kan ook zeker gezegd worden over de nieuwe selectie van Smitshoek. Kortom, een ontzettend leuk en interessant affiche. Aftrap op Sportpark Smitshoek om 19:30 uur.

  Opstelling Smitshoek:
  1e helft:
  Kristian van den Tempel, Elson do Rosario Almeida, Peter Verhoeve, Jochem v/d Biggelaar, Lorenzo Braaf; Crescendo van Berkel, Ryan Koolwijk, Joost van Eck; Nino Urban, Marvin v/d Made, Luigi Bruins.

  2e helft:
  Tuana Ozdemir, Elson do Rosario Almeida (60. Damian v/d Oever), Peter Verhoeve (60. Euclides Tavares Lopes), Jochem v/d Biggelaar, Lorenzo Braaf; Crescendo van Berkel (60. Joost van Eck), Ryan Koolwijk (60. Nick Meijboom), Emilio Samsey; Luc Delmee, Marvin v/d Made (60. Jelmer van Leeuwen), Sem Yvel.