• Smitshoek wint haar eerste wedstrijd in de voorbereiding: 1-4

• Na 4 verliespartijen tegen IFC, Barendrecht, Heerjansdam en RVVH en een gelijkspel tegen
    sc Feyenoord (1-1) heeft het team van Edwin de Koning, Marco Snel en Johan Wouters haar eerste overwinning te pakken. Uit bij 1e klasser de Merino’s werd het 1-4.

Smitshoek heeft gekozen voor een ‘pittig’ oefenprogramma in de voorbereiding. Edwin de Koning heeft als nieuwe trainer op deze manier de gelegenheid alle spelers onder bepaalde weerstand te zien en zodoende heeft de nieuwe oefenmeester nog geen wedstrijd in dezelfde samenstelling gespeeld. Wel zijn de contouren van het team steeds zichtbaarder aan het worden maar is een overwinning prettig voor het zelfvertrouwen van de ploeg.

Het geplande trainingskamp voor de selectie van Smitshoek is helaas door corona niet doorgegaan maar de wedstrijd tegen de Merino’s in Veenendaal bleef wel op het programma. Al vanaf de eerste minuut was duidelijk wat de bedoelingen waren. Een goede onderschepping van Damian van den Oever leidde tot een pass van Joey Kleijn op de opkomende Yassine Belghar die een goede voorzet afleverde op Guyon Fernandez. Fernandez behield het overzicht en zette de man die de aanval begon alleen voor de doelman van de Merino’s, 0-1 Damian van den Oever. Na 6 minuten hadden de gastheren op een gelijke stand moeten komen. Het was doelman Ruben Roodnat die zich onderscheidde en de 100% goal uit zijn doel ranselde. Smitshoek domineerde en was beducht voor de counters van de Merino’s. In minuut 32 zag Jochem van den Biggelaar dat de doelman niet goed stond en verschalkte hem vanaf 25 meter, 0-2. 4 Minuten later had gelegenheidsaanvaller Darlison Gerardus de wedstrijd naar 0-3 kunnen tillen maar de doelman voorkwam dit. In de tegenstoot was Smitshoek niet bij de les en werd het in één van de counters toch 1-2. Op slag van rust toch weer een marge van 2 door wederom een assist van Yassine Belghar en goed doorzetten van Darlison Gerardus die nu wel het net liet bollen, 1-3. De tweede helft werd slordiger van Smitshoek maar kwam ondanks dat niet in de problemen. De score werd zelf uitgebouwd door Joey Kleijn die uit een vlot lopende aanval door Brandon Nooitmeer oog in oog met de doelman werd gezet. Voor Joey zijn dat kansen die je hem niet moet geven als tegenstander, 1-4. Zonder blessures en in de wetenschap dat ook het 2e (de ploeg van John de Ronde en Erwin Bravenboer) zijn wedstrijd bij de Merino’s winnend ging afsluiten, 0-6 tegen de ploeg die reserve hoofdklasse speelt, was het feest compleet. Een afsluitende BBQ bij de businessclub van de Merino’s, op gepaste afstand uiteraard, en met mondkapjes op in de bus ging de nieuwe staf tevreden terug naar Smitshoek. Het was weliswaar geen trainingskamp maar teambuilding was er zeker. Dank namens de selectie aan een ieder die ervoor gezorgd heeft dat we deze dag zo met elkaar konden beleven.

Zaterdag a.s. speelt het 2e om 12.00 uur uit bij Ariston’80 2 voor de beker en speelt het 1e om 14.30 uur uit bij 2e divisionist ASWH 1. De week erna start de competitie uit bij Scherpenzeel voor 1.