• Smitshoek wint ook derde oefenwedstrijd van ASWH

 • Smitshoek heeft ook zijn derde oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. In een vermakelijk duel met ASWH werd het uiteindelijk 3-2, waarbij Smitshoek op voorsprong kwam via Nino Urban en Elson do Rosario Almeida. ASWH kwam vervolgens langszij, waarbij het uiteindelijk Luc Delmee was die Smitshoek vlak voor tijd de winst bezorgde.

  In een duel van twee keer 30 minuten plus 45 minuten is Smitshoek de eerste 30 minuten het sterkst. Nino Urban lanceert zichzelf bij een onderschepping, maar helaas treft hij de keeper op zijn weg. Vlak daarna is het wel raak als Nino Urban een vrije trap van Ryan Koolwijk in de onderhoek kopt, 1-0. Smitshoek blijft de dominante partij en drukt dit uit in een nieuw doelpunt als rechtsback Elson do Rosario Almeida met links vanaf de zestienmeter binnenschiet, 2-0. De gasten leveren vervolgens hun eerste gevaar met een bal op de lat. Aan de andere kant duikt Luc Delmee op voor de doelman, maar in twee instanties schiet hij de bal over. Als Tuana Ozdemir een keer reddend moet optreden om een ASWH-doelpunt te voorkomen, is het aan de andere kant Luigi Bruins die het van grote afstand probeert, maar de Ambachtse doelman kan nog net een handje tegen de bal krijgen.

  In de tweede 30 minuten heeft de thuisclub het een stuk lastiger en slaat ASWH de klok. Ingevallen doelman Van den Tempel moet twee keer ingrijpen en heeft een helpende hand van de lat. Smitshoek krijgt één mogelijkheid. In een scrimmage voor het doel van de gasten schiet Delmee echter naast. Het laatste wapenfeit van de tweede 30 minuten is de aansluitingstreffer voor ASWH. Brandon Robinson wordt namens de Ambachters gelanceerd en schuift de bal door de benen van Kristian van den Tempel, 2-1.

  In de laatste 45 minuten van de wedstrijd wordt er weer veel gewisseld en komt de thuisclub vanuit de omschakeling gevaarlijk voor het doel. Na een onderschepping op rechts wordt linksback Jay Smit gelanceerd en zijn voorzet kan net niet tot doelpunt worden verwerkt door Marvin van de Made. ASWH komt uiteindelijk terecht langszij. Een hoekschop in de 89e minuut komt voor de voeten van Jano Vanderbos en hij schiet van dichtbij de 2-2 binnen achter Bradley Dekker. Smitshoek gaat niet bij de pakken neer zitten en in een schitterende aanval stuurt Marvin van de Made Jelmer van Leeuwen weg, waarna hij uitstekend het overzicht houdt en Luc Delmee op een presenteerblaadje de 3-2 aanbiedt. Zo stapt Smitshoek na een leuke en nuttige oefenwedstrijd opnieuw als winnaar van het veld.

  Zaterdag wacht de dorpsderby tegen BVV Barendrecht. Kan Smitshoek ook de langverwachte overwinning pakken tegen de Bongerdbewoners? Aftrap op Sportpark Smitshoek om 14:30 uur.

  Opstelling 1e & 2e helft:
  Tuana Ozdemir (30. Kristian v/d Tempel), Elson do Rosario Almeida, Emilio Samsey, Peter Verhoeve, Damian v/d Oever; Ryan Koolwijk (30. Lorenzo Braaf), Crecendo van Berkel, Luigi Bruins; Nino Urban, Luc Delmee, Joost van Eck;

  Opstelling 3e helft:
  Bradley Dekker, Lorenzo Braaf, Euclides Tavares Lopes, Jochem v/d Biggelaar, Jay Smit; Sem Yvel, Damian v/d Oever (90. Luc Delmee), Danilo Alkemade; Jelmer van Leeuwen, Shay van Liempd, Marvin v/d Made.