• Smitshoek revancheert zichzelf tegen FC Rijnvogels

  Smitshoek heeft afgelopen zaterdag een goede overwinning geboekt op FC Rijnvogels. De gasten uit de Bollenstreek werden met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. In de eerste helft brachten Jochem van den Biggelaar en Damian van der Oever Smitshoek op voorsprong, waarna Jaap van Duijn wat terugdeed vanaf de stip. Vlak voor tijd besliste Juriën Reinetade wedstrijd met een schitterende vrije trap.

  Het door blessures geplaagde Smitshoek begon uitstekend aan het duel. Na vijf minuten werd Alex Rekondie gevonden aanl de rechterflank die vervolgens oog had voor de geheel vrijstaande Jochem van den Biggelaar. De voormalig NAC-pupil schoot beheerst met binnenkant links binnen, waardoor Smitshoek op voorsprong kwam. Het was een aangenaam spelbeeld om naar te kijken. Hoewel Mike van der Wijngaartenkele keren reddend moest optreden was het aan de andere kant Damian van der Oever die vanaf het middenveld doorkwam en bekeken de bal in de verre hoek schoot. Een mooie marge voor de thuisclub. Rijnvogels herpakte zichzelf en ging voor de thee op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een wat onhandige overtreding van aanvoerder Frank Karreman gaf scheidsrechter Meijlink Rijnvogels de kans om wat terug te doen. Dit buitenkansje was wel aan Jaap van Duijn besteed, 2-1. 

  In de tweede helft werd Smitshoek terug gedwongen en gingen de gasten op zoek naar de gelijkmaker. Na zestig minuten kwam Juriën Reineta binnen de lijnen voor de moegestreden Jordi Dekker. Smitshoek werd onder druk gezet, maar capituleerde niet. Na zeventig minuten werd de hardwerkende Luc Delmee vervangen door Sean Verburg. Met drie snelle aanvallers werd Smitshoek vooral in de omschakeling gevaarlijk. Als de heren elkaar wat meer gegund hadden, was de wedstrijd sneller beslist geweest. Zo kwam de thuisclub goed weg door een afgekeurd doelpunt van Rijnvogels-spits Max van Steen wegens buitenspel. De wedstrijd werd uiteindelijk in minuut 86 in het slot gegooid. Reineta werd gevloerd en eiste de vrije trap zelf op. Een werkelijk waar schitterend getrapte bal eindigde in de verre kruising. Wat een goal! Vlak voor tijd kwam Ramon van der Wal nog binnen de lijnen voor Alex Rekondie. Daarna was het verzet van Rijnvogels gebroken en boekte Smitshoek haar eerste thuisoverwinning.

  Aanstaande zaterdag gaat Smitshoek op bezoek bij SC Feyenoord. Het is een weerzien met oud-trainer Raymond Frehe. SC Feyenoord verloor afgelopen weekend van Swift en om de titelaspiraties levend te houden, is een overwinning noodzakelijk. Smitshoek wacht een moeilijke partij, maar in deze Hoofdklasse A is alles mogelijk. Aftrap onder leiding van dhr. Keijl om 14:30 uur op Varkenoord.

  Opstelling:

  Mike van der Wijngaart, Lorenzo Braaf, Thijs Oomsen, Frank Karreman, John van Vught; Erwin Nuytinck, Damian van der Oever, Jochem van den Biggelaar; Alex Rekondie (85. Ramon v/d Wal), Luc Delmee (70. Sean Verburg) en Jordi Dekker (60. Juriën Reineta).

 • foto's: John van Neuren