• Spanning loopt op voor Smitshoek

  Smitshoek heeft in de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels geen kans gezien in de strijd om directe handhaving in de sterke Hoofdklasse A afstand te nemen van de concurrenten. In Katwijk gingen de oranje-zwarten kansloos onderuit, einduitslag 4-2 (rust 2-1). Laurens Visser en invaller Damian van den Oever tekenden voor de Smitshoek-treffers.

  Ondanks het feit dat de formatie van trainer Jimmy Simons vanaf het beginsignaal het balbezit voor zich opeiste, was Smitshoek in de beginfase het dichtst bij de openingstreffer. Routinier Laurens Visser soleerde door de vijandelijke defensie, maar kon net niet afronden en de rebound was niet besteed aan Remco de Neef. Het technisch superieure FC Rijnvogels liet zich niet van de wijs brengen. Smitshoek had problemen een antwoord te vinden op het goede positiespel van de thuisclub. Op het middenveld genoot de inschuivende Ivailo Staal van de ruimte. Het was geen toeval dat Staal voor 1-0 zorgde. Een aanval door hemzelf opgezet door het hart van de defensie werd door Ivailo Staal ook bekwaam afgerond. Even later probeerde Erwin Bravenboer doelman Wesley de Ruiter te verrassen met een lob van grote afstand, maar de bal miste net de juiste richting, waardoor De Ruiter redding kon brengen. FC Rijnvogels bleef zoeken naar een uitbreiding van de voorsprong, maar veel kansen gaf Smitshoek in het eerste deel niet weg. Al moet gezegd worden dat linksback Mustafa Celen zijn handen vol had aan de sterke Joey Lauhouh en ook de sluwe Jaap van Duijn enkele listige steekballen verzond. Bij Smitshoek was het allemaal net niet. Vooral in balbezit kwamen de oranje-zwarten tekort, waardoor het leer te kort in Smitshoek-bezit was. Het heroveren van de bal kostte op de warme Kooltuin te veel kracht en dat speelde het vrijuit acterende FC Rijnvogels in de kaart.

  Toch kwamen de bezoekers onverwacht op gelijke hoogte. Met het scorebord al op 45 werkte Laurens Visser na mistasten van Ricardo de Vlught de gelijkmaker tegen de touwen. Wie gedacht had dat beide ploegen vervolgens met een gelijke stand zouden gaan rusten kwam bedrogen uit. Een blunder van aanvoerder Rutger van der Kleij, kon de captain vervolgens slechts herstellen door zijn tegenstander ten val te brengen. Scheidsrechter Erik ter Breke kon niets anders dan naar de stip wijzen. Jaap van Duijn pakte dit cadeautje simpel uit, 2-1. Een mentale tik voor Smitshoek die het team na de pauze niet meer te boven zou komen.

  Na de hervatting liep de thuisclub rond het uur spelen door twee treffers van clubtopscorer Romano van der Stoep uit naar een ruime 4-1 voorsprong. In deze fase werden de oranje-zwarten van het kastje naar de muur gestuurd. Een debacle lag op de loer. Gelukkig nam FC Rijnvogels in de slotfase wat gas terug en kon Smitshoek zowaar nog een enkele maal gevaarlijk worden. Een goed schot van invaller Luc Delmee werd bekwaam gepareerd door doelman Wesley de Ruiter. Net voor tijd kan Damian van den Oever na voorbereidend werk van Luc Delmee voor 4-2 zorgen. Een belangrijke treffer omdat het doelsaldo in de strijd voor rechtstreekse handhaving zo maar van doorslaggevende betekenis kan zijn. Smitshoek leed een teleurstellende, maar verdiende nederlaag. Pleister op de wonde was na afloop het nieuws dat concurrenten RVVH, Rijsoord , AFC en Nootdorp allemaal verloren. Smitshoek staat nog steeds op de veilige twaalfde plaats in de rangschikking, maar de marge met nog twee wedstrijden te spelen voor de concurrentie is flinterdun.

  Voor Smitshoek wachten nog drie finales, te beginnen dinsdagavond 15 mei a.s. met de inhaalwedstrijd tegen middenmotor FC 's-Gravenzande. FC 's-Gravenzande greep op Hemelvaartsdag naast de districtsbeker. In de finale op het complex van DHC was eersteklasser Sportlust '46 uit Woerden te sterk (2-0). Zaterdag werd FC 's-Gravenzande in eigen huis geklopt door AVV Swift (2-5). Mw. Shona Shrukula laat dinsdagavond het inhaalduel tegen FC '-Gravenzande op Sportpark Smitshoek om 19.30 uur aftrappen. Vervolgens staat zaterdag 19 mei de thuiswedstrijd tegen directe concurrent AFC op het programma. Een week later wordt de competitie afgesloten met de uitwedstrijd tegen Nootdorp.

  Opstelling Smitshoek:
  Mike van de Wijngaart, Lorenzo Braaf, Rutger van der Kleij, Marcel Vareila Ribero, Mustafa Celen, Remco de Neef (48. Damian van den Oever), Erwin Bravenboer, Jurien Reinata (73. John de Ronde), Laurens Visser, Bart Deprez (68. Luc Delmee), Sean Verburg.