• Stabiel Smitshoek pakt de volle buit tegen ARC

  • Op een wederom winderig sportpark Smitshoek mocht Smitshoek een 6-punten wedstrijd spelen tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. Beide ploegen wisten uit 19 wedstrijden 30 punten te behalen, dus de winnaar van deze partij was er zeker van dat het ging stijgen op de ranglijst. Richard Middelkoop kon weer beschikken over Leroy Resodihardjo, Joey Klein, Vincent Verbond en Darlison Gerardus. Voeg hier de laatste weken sterk acterende Damian van den Oever en Jochem van den Biggelaar aan toe en je kan spreken van een robuuste verdedigingslinie.

    Smitshoek startte de wedstrijd in de shirts van AM Recycling, Safex en Zpress met een fikse tegenwind, toch was het eerste kwartier voor de oranje-zwarten met een goede kans voor Smitshoek spits Bart Deprez die de bal vanuit de kluts van dichtbij voorlangs schoot. Daarna pakten de Alphenaren het initiatief en ontstonden er kansen voor ARC. Een schot van Lionel Frederik werd uit de hoek getikt door Stef Doedée en net voor rust mocht Smitshoek van geluk spreken dat het vizier van Tren Drexhage niet op scherp stond, de spits schoot van dichtbij naast.

    Na rust startte Smitshoek met Jurien Reineta in de ploeg die was gekomen voor Ray Kroon. Dit keer blies de wind stevig in de rug van de oranjezwarten. En juist deze wind speelde een grote rol bij het eerste doelpunt. Pucho Rekondie toucheerde een harde inspeelpass met de buitenkant van de schoen, de bal zeilde met een hoge boog over de net naar voren gestapte ARC-doelman Aaron Balk; 1-0.

    Snel hierna kwam al de 2-0 op het bord te staan, met one-touch voetbal zetten Bart Deprez en Jochem van den Biggelaar, Jurien Reineta vrij voor het ARC-doel. Reineta faalde niet en schoot de bal hard en diagonaal langs Aaron Balk. Hierna wisselde ARC-trainer Mark Evers aanvallend en gingen de Alpenaren op zoek naar de aansluitingstreffer. Richard Middelkoop anticipeerde hierop door Stefano Goncalves in te zetten voor de meer aanvallende Joey Klein. Hierdoor kwam de wedstrijd in het slot te zitten en waren de beste kansen nog voor Smitshoek. Smitshoek verzuimde in die fase om de score te verhogen, zodat de goed leidende scheidsrechter Bernard Elissen na 93 minuten mocht affluiten bij een 2-0 stand. Smitshoek pakte 3 punten en stijgt daardoor naar de zesde plaats.

    Aanstaande zaterdag mag Smitshoek aantreden tegen Achilles Veen. De ploeg uit Veen won dit weekeinde van koploper DHSC en behaalde daardoor net als Smitshoek, 33 punten uit 20 wedstrijden.

  • foto's: John van Neuren