• Start met walking football in ons jubileumseizoen
  • Als 60-jarige iets doen voor vooral 60-plussers, hoe toepasselijk is dat. Maar het gaat gebeuren want zoals recentelijk in het bestuur is besloten wil Smitshoek in het nieuwe seizoen starten met Walking Football.

Dat is niet alleen goed nieuws voor (oudere) leden die nog graag wat aan hun conditie willen doen, het is juist iets dat we tegelijkertijd mogelijk maken voor ‘buurtgenoten’ die nog niet aan onze club verbonden zijn. Dit biedt tegelijkertijd mogelijkheden op het vlak van het onderhouden van sociale contacten. Want ook al gaan de jaren tellen, beweging is goed en gezelligheid is al helemaal niet verkeerd.

In de afgelopen tijd zijn afspraken gemaakt met de Buurtsportcoach/ Stichting Kijk op Welzijn Barendrecht in de personen van Jeffrey van Veen en Steven Schaap. Die bieden de helpende hand bij de opzet en uitvoering. Vanuit Smitshoek wordt deze kar getrokken door Leo Tol en Fred Buik, die zelf ook actief zullen meedoen. Hoewel Walking Football eigenlijk wordt gezien als een spelvorm waarin het niet de bedoeling is te rennen, blijkt er in de praktijk toch een ruime invulling aan te worden gegeven. Het gaat er vooral om dat iedereen mee kan doen, dat de mensen binnen hun eigen mogelijkheden lekker actief kunnen zijn in teams van minimaal 6 personen.
    Er is al de nodige belangstelling en we gaan ervanuit dat we in september kunnen starten met 2 teams, die op doordeweekse dagen overdag (in de ochtend of begin middag) lekker gaan voetballen en die daarna wat gezellig samen kunnen zijn. Wellicht gaan er ook wedstrijdjes of toernooien worden gespeeld met andere clubs in de regio (van Feyenoord, Sparta en Excelsior tot DRL en Charlois, er zijn al veel actieve Walking Football teams). Maar dat gaan we allemaal bekijken. Het Sportakkoord Barendrecht is benaderd voor subsidie, zodat benodigdheden kunnen worden aangeschaft.

Leo en Fred hebben er in ieder geval veel zin in. ‘Dit gaat echt wel wat worden hoor, wij krijgen zeker voldoende mensen bij elkaar’. Ook verenigingsmanager Ton Habermehl ziet er veel voordelen van. ‘Het is goed dat we dit aan de mensen kunnen bieden en het is ook mooi dat op die manier ook goed gebruik kan worden gemaakt van onze accommodatie en kantine.’\

Voor nadere informatie wordt verwezen naar de Smitshoekkrant, die binnenkort uitkomt en waar ook informatie is opgenomen over de spelregels van Walking Football. Uiteraard binnenkort meer over dit leuke en nuttige initiatief en de feestelijke startbijeenkomst met enkele bekende (oud) voetballers, die in september zal worden georganiseerd.

Opgeven voor Walking Football kan bij Leo Tol (06-43022355) of Fred Buik (06-33370249)

Op de foto van links naar rechts
    Fred Buik en Leo Tol (Coordinatie), Ton Habermehl (Verenigingsmanager), Jeffrey van Veen (Buurtsportcoach) en Wouter van de Pas (Sportakkoord Barendrecht)