• Superieur Smitshoek ruim langs koploper Kloetinge

 • Het was de topper in de 4e Divisie A, de nummer 1 tegen de nummer 2 en Smitshoek speelde in Zeeland voor zo’n 1000 toeschouwers zijn beste wedstrijd van het seizoen. Resultaat 1-4

  Smitshoek dat aantrad in het tenue van sponsoren Jordex/Universal Steel/Grando Keukens, moest vanaf de aftrap achteruit want Kloetinge klapte er direct vol op.
  Er waren wat pogingen en corners voor de thuisploeg maar echt gevaarlijk werden ze niet. Smitshoek oogt wat onwennig in het begin, maar na een minuut of tien komt het wat meer in de wedstrijd. Jelmer van Leeuwen kan de bal halverwege de eigen helft oppikken en opstomen. Vanaf de middellijn geeft hij een prima diepe bal op Nino Urban. Urban kan op snelheid de zestien in, kapt zijn directe tegenstander uit en rondt in de korte hoek fraai af voor de 0-1.
  Kloetinge is het dan even kwijt want amper twee minuten later is er een kans voor Jelmer van Leeuwen maar de inzet gaat over.
  Kloetinge probeert in een hoog tempo en met veel druk terug te komen in de wedstrijd maar Smitshoek geeft geen krimp.
  Na een half uur een corner van Ryan Koolwijk met voor de goal Captain Peter Verhoeve die de aanvoerder van Kloetinge aftroeft en hard de 0-2 inkopt.
  In het laatste kwartier nog een beoordelingsfoutje van de scheidsrechter als Urban in het duel aangetikt wordt, maar zijn tegenstander die de schop gaf daarbij valt en een vrije trap mee krijgt. Urban had vrije doorgang naar de keeper voor zijn tweede van de dag.

  Begin tweede helft is het dan zaak om scherp te zijn en niet gelijk de aansluitingstreffer te incasseren, dat gebeurde ook niet. Sterker nog, Jelmer van Leeuwen kan op rechts de bal veroveren, zich langs drie tegenstanders frommelen en een voorzet geven op Marvin van der Made die de 3-0 inschiet. De wedstrijd is dan wel gespeeld.
  In de 51e min. is er de eerste en enige echte kans voor Kloetinge als een hard schot via de vingertoppen van Termijn en paal en lat weer terug het veld in kaatst.
  Kloetinge moet, probeert, maar Smitshoek staat goed en blijft gevaarlijk in de omschakeling.
  In de 61e min. dan toch een doelpunt voor de thuisploeg. Het krijgt op 20 meter van de goal een vrije trap, die eigenlijk slecht wordt ingeschoten, smoort in de muur maar wel voor de voeten van een Kloetinge speler komt die simpel de 1-3 maakt.
  Vlak voor tijd een korte corner met Luigi Bruins die naar binnen trekt, dreigt op goal te schieten maar breed legt op Danilo Alkema die met binnenkant voet, niet hard maar wel akelig zuiver de bal in de kruising schiet. 1-4 Het was de kers op de taart.

  Smitshoek speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tegen de koploper. Het had via Bruins en Koolwijk grote delen van de wedstrijd de regie in handen. Op de flinke overwinning viel niets af te dingen.

  Volgende week gelijk de volgende topper als nummer 3 Capelle op bezoek komt.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Emilio Samsey – Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar – Damian van den Oever – Ryan Koolwijk (73. Elson Rosario Almeida) – Danilo Alkema – Luigi Bruins (89. Joost van Eck) – Nino Urban (75. Bobby Vos) – Marvin van der Made (89. Joey Kleijn) – Jelmer van Leeuwen (89. Luc Delmee).

 • foto's: John van Neuren