• Supporters bedankt
 • Bericht Supporters bedankt, Het voelt een beetje gek om dit stukje te schrijven als we met elkaar thuis zitten omdat het nu niet mogelijk is om op onze mooie club te kunnen zijn. Toen ik in 2017 werd benaderd om trainer te worden van de VV Smitshoek was ik trots dat deze mooie club mij als nieuwe trainer wilde hebben. Als je in je eigen woonplaats kan trainen bij een club / vereniging die aan de weg aan het timmeren is kun je alleen maar dankbaar zijn dat je deze kans krijgt.

  Het verhaal was toen voor mij helder. We willen met zoveel mogelijk eigen jongens zo hoog mogelijk spelen. Het eerste jaar speelde we wekelijks met 6 tot 8 eigen jongens in de Hoofdklasse en wat weinig mensen hadden voorspeld gebeurde wel. We werden 11e speelde ons veilig zonder nacompetitie te spelen. We speelde ook de finale van Palace Casino Cup / Rijnmond Cup tegen Excelsior Maassluis die we jammerlijk genoeg verloren.

  Het 2e jaar was erg onrustig ( op bestuurlijk vlak, in de spelersgroep ), maar ondanks deze perikelen werden we toch mooi 9de met 41 punten. Iets wat je wel kunt omschrijven als een hele mooie prestatie van iedereen.

  In het afgelopen seizoen hebben we na een dramatische voorbereiding waarin we weinig wedstrijden wonnen en veel blessures hadden toch een mooie start in de competitie kunnen maken. We zijn eigenlijk vanaf de eerste speeldag niet in de problemen geweest. We hebben steeds in de middenmoot kunnen meedraaien en behaalde prima resultaten. We hadden dit seizoen eigenlijk 3 hele slechte wedstrijden waarin we dik verloren ( DHSC 0-5 , Feyenoord 1-8 en Sportlust ’46 4-1). Ondanks deze 3 dikke nederlagen stonden we nadat bekend werd dat de competitie niet werd uitgespeeld na 21 wedstrijden keurig op een 6e plaats met 33 punten. Misschien niet altijd met het mooiste voetbal maar wel altijd als Team strijdend voor wat we waard zijn. We zaten ook nog in de kwartfinale van de districktsbeker waarin we tegen Rijnvogels zouden moeten aantreden en zodoende we nog uitzicht hadden op het plaatsen voor de grote TOTO / KNVB beker.

  Ik kan wel zeggen dat ik echt heel trots ben op deze spelersgroep. Het bouwen van een nieuw elftal kost tijd ( elkaar leren kennen , speelwijze ontwikkelen en daarnaast punten halen om uit de (degradatie problemen te blijven ). Het Corona virus zorgt ervoor dat we het huidige seizoen niet kunnen afmaken wat natuurlijk heel jammer is. Voetbal is heel belangrijk alleen niet belangrijker als het gaat over je gezondheid en je familie dan is voetbal gewoon een bijzaak. Dus logisch dat het seizoen is afgelopen. Ik vind het alleen jammer dat we nu niet in de gelegenheid zijn om van elkaar afscheid te nemen. Ik wil zodoende op deze manier toch laten blijken dat ik het gewaardeerd heb dat jullie ( supporters ) er altijd waren als wij een wedstrijd moesten spelen. Dus uit de grond van mijn hart Bedankt hiervoor. Ik hoop dat het de VV goed blijft gaan in de aankomende jaren en zal nog vaak op het complex aanwezig zijn om bij mijn kinderen te kunnen kijken. Ik wens Edwin de Koning met zijn staf volgend jaar heel veel plezier en succes toe.

  Smitshoek bedankt.

  Richard Middelkoop