• Traditionele seizoensopening: bvv Barendrecht - vv Smitshoek

• Zaterdag 3 augustus aanstaande 14.30, Complex de Bongerd

Het nieuwe voetbalseizoen laat nog even op zich wachten. Maar aanstaande zaterdag kunnen de echte voetballiefhebbers die niet op vakantie zijn hun hart vast ophalen met de vaste seizoenopeningswedstrijd tussen Smitshoek en de BVV Barendrecht.

Beide teams zijn qua samenstelling behoorlijk vernieuwd ten opzichte van het vorig seizoen. Met geroutineerde versterkingen als Niels Vorthoren, Peter de Lange, Tim Eekman en Stanley Husen maar zonder de geblesseerden Delano A Cohen, Emilio Samsey, Daniel Esajas en aanvoerder Danny Monster moet coach Jack van den Berg nog het nodige kneedwerk verrichten om zijn team klaar te krijgen voor de jacht op een top plek in de 3e divisie. Dat na een teleurstellend verlopen seizoen waarbij Barendrecht de degradatie niet kon ontlopen.

Smitshoek heeft ook de nodige nieuwe spelers in huis na het vertrek van een aantal oude getrouwen als Mike van de Wijngaart (werk in Denemarken), Erwin Bravenboer en Thijs Oomsen, beiden naar Cion. Vooral het vertrek van aanvoerder en speler van het jaar Frank Karreman (gestopt) doet zich gelden. Maar met vers bloed in de personen van onder andere de zeer ervaren keeper Stef Doedee, Stefano Goncalves en Ray Kroon vertrouwt Smitshoek trainer Richard Middelkoop erop dat hij opnieuw een goede positie kan veroveren in de Hoofdklasse A.

Beide verenigingen staan te trappelen om aan een nieuw seizoen te beginnen en de onderlinge derby die altijd garant staat voor een leuke voetbalpot is natuurlijk een mooie graadmeter.