• Uitreiking RABO ClubSupport bijdrage aan vv Smitshoek: verduurzaming nieuwe kantine beloond

  • Dat de nieuwe kantine, onze eigen clubhuiskamer, ieders verwachtingen overtreft is intussen wel duidelijk. We hebben er met een mooie groep vrijwilligers, partners en sponsoren vorig jaar hard aan gewerkt en van meet af aan werd de nieuwe omgeving omarmd en voorzien van een echte ziel en wekelijks een fantastische sfeer met leden en fan’s. Nu pas zien we hoe groot de vereniging is en hoeveel het echt betekent voor jong en oud uit de directe omgeving maar ook daarbuiten. Ja de basis is sport, spel en plezier, maar vv Smitshoek is veel meer dan dat. We hebben sociaal en cultureel een centrale rol in de lokale gemeenschap. We bieden kansen, vriendschappen, uitdagingen en vooral: een vertrouwde plek. 

    Deze ontwikkeling en het resultaat van de verbouwing is ook bij onze trouwe sponsor-partner RABO IJsselmonde-Drechtsteden niet onopgemerkt gebleven. Jaarlijks komen een aantal regionale initiatieven, stichtingen en verenigingen in aanmerking voor een extra donatie via het RABO ClubSupport (voorheen Clubkas Campagne) concept. 

    “In onze regio bruist het van de verenigingen en stichtingen die het maatschappelijke, sociale en culturele leven verbeteren. Voor deze clubs doet Rabobank graag iets extra's. De leden van Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden kunnen door middel van Rabo ClubSupport hun stem uitbrengen op de vereniging(en) en/of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Hoe meer stemmen de deelnemers krijgen, hoe groter de bijdrage is die ze ontvangen. Dat is ledeninvloed in de meest zuivere vorm!” 

    Gemotiveerd hebben we ons aangemeld als kandidaat en aan de commissie uitgelegd welke investering we met de kantine hebben gedaan om de toekomst van de club op de juiste wijze in te gaan. En dat toekomst mede valt en staat met bewustwording en bewust omgaan met mens en omgeving. Die brede betrokkenheid die wij hoog in het vaandel hebben staan, is dan ook bij het organiseren van de (ver)bouw centraal op de agenda gezet. Tijdens de verbouwing is maximaal aandacht besteed aan het verantwoord uitvoeren van de werkzaamheden en afvoeren van restmaterialen. Met onze leveranciers en partners is steeds gekozen voor de best beschikbare duurzame opties en daarbij was energiezuinig exploiteren eveneens een belangrijk doel. De keuze voor speciale duurzame LED verlichting draagt daar dan ook enórm aan bij. Én heeft mede ertoe geleid dat leden van de RABO op ons hebben gestemd en dat de commissie vv Smitshoek beloont met een prachtige financiële bijdrage. Daar zijn we enorm trots op!  

    Het Bestuur van vv Smitshoek