• VDL MO13-1 - Smitshoek MO13-1

• Na een inspirerende avond bij de dames van oranje tegen Zwitserland kon het niet anders dan dat onze meiden extra gemotiveerd op het veld kwamen.

De tegenstander VDL was na de strijd van vorig jaar ook een wedstrijd die ze zeker wilden winnen! Met een goed positiespel beginnen de meiden sterk. De bal laten ze goed het werk doen en er volgen dan ook volop kansen. Ook onze keepster Elfida was vol scherpte aan de wedstrijd begonnen. En dat zorgde er waarschijnlijk voor dat er geen bal in de buurt kwam van haar doel.

Na een kwartier resulteerde ons overwicht in de wedstrijd tot ons eerste doelpunt van Louelle. Waarna we de wedstrijd volledig in handen kregen. Wat ons ook nog een 2e doelpunt gaf van Ashlian. Lekker even de rust in voor meiden en de altijd aanwezige groep harde kern supporters.
    Na de rust gingen de meiden er weer gelijk tegenaan. Met een mooie aanval werd het 0-3 door het schot van Noemi. Toen dachten ze, het is wel genoeg zo. De thee uit de rust gaan we nu rustig op het veld opdrinken. De grip raakte we kwijt en de tegenstander kwam voor het eerst bij ons doel. Na wat wisselingen zorgde de onrust achterin voor een tegendoelpunt. Dat maakte ons weer wakker en de meiden pakten de wedstrijd weer op. Met een mooie uitgespeelde actie door de voorhoede komt Maura vrij voor de keeper en ze schiet de bal keurig rechts langs de keeper. Eindstand 1-4.

Deze verslaggever wil nog even een compliment geven aan de achterhoede. Met goed strak spel en veel rust gaven zij het team de doelgerichtheid die nodig was. We stijgen weer een paar plaatsen in de rangorde en doen weer mee in de top. Op naar volgende week met een extra verrassing van onze sponsor SAFEX inspectie, nieuwe tenues.

Langs de lijn,
    S.U. Porter