• Vrijwilligersbijdrage omhoog, mogelijkheid tot terugverdienen

• Zoals iedereen langzamerhand wel weet is het voor de meeste clubs heel lastig om voldoende mensen te enthousiasmeren om iets te doen voor hun eigen club. Vrijwilligers zijn steeds moeilijker aan te trekken, zeker als het gaat om structurele/ wekelijks terugkerende activiteiten.

Als Smitshoek hebben we de reputatie van een vereniging waar iedereen altijd de handen uit de mouwen wil steken. Daar hebben we ook veel mee bereikt, want we hebben een geweldige accommodatie waar nog steeds een harde kern van loyale en enthousiaste mensen zich dagelijks voor inzet om die ook mooi te houden. Maar ook bij ons is de animo om ‘wat te doen voor de club’ in de afgelopen jaren minder geworden. Wellicht mede als gevolg van de Coronapandemie en alles wat we daardoor over ons heen hebben gekregen lijkt de bereidheid om te helpen minder dan ooit te zijn. Ook oude getrouwen zijn soms in het afgelopen jaar andere dingen gaan doen, zijn andere verplichtingen aangegaan. En niet iedereen zit er dus op te wachten om zich weer stevig in te zetten voor Smitshoek.

Dus heeft het bestuur besloten om de vrijwilligersbijdrage met ingang van dit seizoen te verhogen naar € 60 per lid. Daarmee kunnen extra kosten voor het laten uitvoeren van alle noodzakelijke werkzaamheden mee worden opgevangen.

Natuurlijk is dit een noodmaatregel, want het liefst zouden wij zien dat we alle kunnen opvangen met betrokken vrijwilligers. De afgelopen jaren hebben wij ervaren dat die insteek niet werkt. Mensen melden zich niet aan (geen tijd, geen zin) of blijken afspraken niet na te kunnen komen. Uiteraard zijn er nog altijd mensen waar we wel op kunnen bouwen, maar zoals gezegd wordt die groep steeds kleiner.

Wij blijven ons best doen om leden/ ouders van jongere leden in te kunnen zetten onder het motto: “De VV Smitshoek is van ons allemaal, iedereen moet een steentje bijdragen”. Daarnaast worden leden die dat kunnen en willen in de gelegenheid gesteld om ‘hun’ vrijwilligersbijdrage terug te kunnen verdienen. Daarvoor kan iedereen die dat wil zich voor melden via deze site. Met de opmerking dat per dit seizoen in totaal 6 uur inzet vereist is voor die € 60,- (of het fluiten van meerdere wedstrijden, in totaal ca 6 uur).

Binnenkort is er een bijeenkomst waar meer informatie wordt verstrekt over wat er te doen is zodat mensen kunnen worden ingepland. Die vindt plaats op

Maandag 27 september aanstaande om 19.30.

Wij vertrouwen erop dat iedereen begrip kan opbrengen voor onze aanpak en hopen dat men zich op grote schaal gaat aanmelden voor taken.