• Wilskracht & Vernuft gelanceerd.

 • Dinsdag 16 juni is het boek Wilskracht & Vernuft gelanceerd. In deze paperback wordt in 9 verhalen een beeld geschetst van de 60-jarige geschiedenis van vv Smitshoek uit Barendrecht. De vereniging werd opgericht op 23 juni 1960. Het boek kwam tot stand op initiatief van oud-voorzitter Gert-Jan Bravenboer. Het eerste exemplaar kwam met een drone aan op het hoofdveld en werd door het jongste lid Damian Ooms aangeboden aan twee van de oudste leden van de club, Piet van 't Hof en Piet van Doesburg.

  Voorzitter Simon Kelder sprak in zijn korte toespraak van een ode aan de doorzetters van het eerste uur, maar ook aan de vele vrijwilligers die vv Smitshoek groot(s) hebben gemaakt. Trekker Gert-Jan Bravenboer gaf bij de presentatie aan dat het zijn bedoeling was de zelfwerkzaamheid en de saamhorigheid die Smitshoek kenmerkt en de club groot heeft gemaakt vast te leggen. Belangrijk is dat vrijwilligers zich ook in de komende jaren blijven inzetten voor de vereniging. 'Als het boek hieraan bijdraagt is mijn missie geslaagd', gaf Gert-Jan Bravenboer de aanwezigen mee.

  Wilskracht & Vernuft geeft een beeld van het ontstaan en de groei van de voetbalclub Smitshoek. Het vlot leesbare boek is herkenbaar voor elke voetballiefhebber. Het boek is geregistreerd onder ISBN-nummer 978-90-9033215-4.
  In het boek zijn negen afzonderlijk te lezen verhalen opgenomen. Initiator Gert-Jan Bravenboer gaat in het eerste hoofdstuk 'Boegbeeld' in op het leven van oprichter en ere-voorzitter Joop Nootenboom en zijn inzet voor de club. Vervolgens geeft het artikel 'Buurtschap' van de hand van Ronald Hogeweg een inkijkje in de geschiedenis van de buurtschap Smitshoek. Jos Vis tekent voor de hoofdstukken 'Het voetbal van toen' en 'Door de ogen van'. Hierin gaat Jos op geheel eigen wijze in op herinneringen aan het voetbal uit de beginjaren en heeft Jos diverse Smitshoekers gevraagd hun ervaringen en emoties met hun club te delen. Ook oud-secretaris Bart Bravenboer heeft twee hoofdstukken voor zijn rekening genomen, 'Van boerenclubje tot hoofdklasser' en 'Historie op een rij'. In het eerstgenoemde artikel gaat Bart in op de sportieve hoogtepunten van het keurkorps en komen een aantal prominente oud-spelers aan het woord. De historie van de verenging is samengevat in het andere hoofdstuk. Richard van der Linden gaat in zijn bijdrage 'Meer dan voetbal' onder meer in op de sociale functie die de club heeft vervuld. In het hoofdstuk 'Mannen met de hamer' blikt Margriet de Zoete samen met de voorzitters teug op hun periode als voorman van het bestuur. Tot slot laat oud-voorzitter Martin Roos in het hoofdstuk 'Groei' Smitshoekers aan het woord die terugblikken op de explosieve groei van de vereniging vanaf 2000.

  Alle leden, leden van de Businessclub en overige sponsoren krijgen gratis een exemplaar van Wilkracht & Vernuft toegezonden of bezorgd. De druk van het boek werd verzorgd door De Bondt Grafimedia Communicatie BV Barendrecht.

  Het uitbrengen van Wilskracht & Vernuft is mogelijk gemaakt door de financiële steun van een aantal zeer trouwe sponsoren en een bijdrage van de Supportersclub.
  Wij danken onderstaande sponsoren zeer hartelijk voor hun bijdrage. Zonder deze steun was dit project niet mogelijk geweest.

  Sponsoren:
  A&M Reclycling
  Borsboom & Hamm Advocaten
  Scheepvaartonderneming Euro-Rijn BV
  Infra Holland BV Aannemingsbedrijf
  KH Chemicals BV
  Kuipers & Van Loo Assurantiekantoor
  Nootenboom Sport BV
  S&R (Marine Services) BV
  Universal Steel Holland BV
  Supportersclub vv Smitshoek

  Het boek is vanaf 19 juni voor een bedrag van € 9,95 bij de volgende boekhandels te koop: The Read Shop, Middenbaan 82, Barendrecht; Bruna, Van Beuningenhaven 35, Barendrecht; Cigo, Hof van Portland 10, Portland/Rhoon.

  Ook is het mogelijk een exemplaar te bestellen via het e-mailadres wilskrachtenvernuftvvsmitshoek@ziggo.nl. In dit geval bedraagt de prijs inclusief verzendkosten € 13,95.