• MO151-1 start goed in Hoofdklasse

• Afgelopen zaterdag is de competitie gestart voor onze MO15-1 in de Hoofdklasse. De oefenwedstrijden verliepen voorspoedig maar helaas werd het team uitgeschakeld voor de beker.
    De competitie start in Leiderdorp bij RCL.
    De meiden starten goed en de druk staat op het doel van RCL. De tegenstander komt er niet onder uit en al snel valt het eerste doelpunt doordat Hanae de bal onderschept op de 16, niet aarzelt en raak schiet. Smitshoek blijft in de aanval. Quinty kan doorbreken over rechts en bij de 2e paal kan Zoe intikken; 0-2. Nogmaals een aanval over rechts waar Quinty tot het doel kan doorlopen maar helaas voorlangs schiet. En na nog een schot van Anniek op de paal komt dan toch ook de 0-3 via Zoe. We gaan met een goed gevoel de rust in. Helaas keren Mare en Floor niet terug in de 2e helft vanwege een knieblessure.
    De 2e helft willen de meiden doorgaan op dezelfde weg maar het loopt toch anders. RCL heeft meer druk op de verdediging van Smitshoek en scoort al snel de 1-3. Dat zal de meiden wakker schudden. Maar nee, kort daarna valt ook de 2-3. RCL voelt de ommekeer en blijft aanvallen. Smitshoek voetbalt er weer onderuit en wedstrijd komt in balans. Dan neemt Smitshoek weer afstand door de 2-4 te scoren via Hanae na een assist van Janita. De wedstrijd wordt daarna niet meer zo goed als de 1e helft. Maar onze meiden houden stand en nemen de 3 punten mee naar huis. Een hele goede start van de meiden!