• Zware thuisnederlaag Smitshoek

 • Smitshoek lijkt het een beetje kwijt te zijn, er werd voor de derde keer op rij verloren, ditmaal ging SC Feyenoord er met de punten vandoor na een 0-4 uitslag.

  Het eerste half uur wordt gekenmerkt door verkeerde keuzes en onnauwkeurige passes.
  In minuut 29 komt Junior Obiku alleen op Michael Termijn af, echter redt Michael wonderbaarlijk. Smitshoek had moeite om elkaar te vinden. Een misverstand tussen Peter Verhoeve en Lorenzo Braaf leidde de 0 – 1 in door Jeremy van Uunen die het kadootje dankbaar aannam.
  Kort erna was Junior Obiku op snelheid, speelde Lorenzo Braaf uit en schoot vanuit een onmogelijke hoek door de benen van Michael termijn de 0 – 2 binnen.
  Peter Verhoeve kreeg in de 41ste minuut, in zijn eigen 16 meter. een duw viel met zijn arm op de bal, van alle aanwezigen zag alleen de scheidsrechter hier een penalty in en wees naar de stip. Deze werd benut door Jeremy van Uunen. 0 – 3.
  Dan lijkt de wedstrijd binnen een tijdsbestek van 12 minuten gespeeld.

  In de tweede helft heeft Edwin de Koning, Nino Urban gewisseld voor Jesper van den Bosch. De tweede helft kwam Smitshoek goed uit de kleedkamer met meer inzet, echter mocht dat niet baten. Want in de 57ste minuut ging Rowendley Martijn op rechts ervandoor, Lorenzo Braaf wijst naar rechts voor rugdekking, maar Rowendley was te snel en maakte de 0 – 4.
  Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.
  Smitshoek probeerde nog van alles, was zo nu en dan ook gevaarlijk voor het doel van Feyenoord maar het lukte niet meer. Noemenswaardig was de pech van Luc Delmee die eerst een voorzet op de paal kopt en nog geen twee minuten later in een soortgelijke situatie de lat raakt.
  Kortom, Smitshoek had in de laatste minuten nog wel kansen, echter de wedstrijd was al gespeeld.
  Toch een tegenvaller.

  Helaas, was het geen makkelijke wedstrijd om een verslag te schrijven en kan het opgehangen worden aan: “collectieve scherpte” die bij Smitshoek ontbreekt.

  SMITSHOEK:
  Michael Termijn – Lucio Hollander (Nick Meijboom) - Peter Verhoeve – Jochem van den Biggelaar – Lorenzo Braaf (Tim Zandwijk) – Ryan Koolwijk – Ilano Silva Timas – Quinten van der Ent – Nino Urban (Jesper van den Bosch) – Marvin van der Made – Luc Delmee

 • foto's: John van Neuren